3 minuty čtení

Ranní zprávy 17.10.2019: Trump straší krizí, boj s klimatem nás vyjde na bilion korun a...

A odložená dohoda o brexitu. Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího za předešlý den.

Dobré ráno, myslíte si, že má příští rok v amerických prezidentských volbách někdo šanci porazit Donalda Trumpa? Sázkové kanceláře jej už nyní mají za favorita, byť #ElizabethWarren, která se pomalu a jistě stává nástupkyní Hillary Clinton, není dle bookmakerů se svými šancemi rovněž marná. Svůj názor nám nezapomeňte napsat semMějte úspěšný den!

-----

Partnerem newsletteru je ČAF, nezisková organizace sdružující poskytovatele franchisingu. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Kdyby se kdokoli z těch klaunů stal prezidentem, naše ekonomika by zkolabovala stejně jako v roce 1929.“

Donald #Trump se opřel do svých soupeřů pro nadcházející prezidentské volby. Americké občany varoval, že pokud v příštím roce nebude znovu zvolen, čeká Spojené státy velká ekonomická #krize srovnatelná s tou z roku 1929. 

-----

Číslo dne

1,000,000,000,000 Kč

#Ceskarepublika vyhoví tlaku Bruselu a zvedne v rámci opatření proti klimatické krizi svůj cílový podíl obnovitelných zdrojů na celkové tvorbě energie pro rok 2030. Ministerstvo průmyslu a obchodu odhaduje, že opatření vyjdou až na 1 bilion korun

-----

Vítěz a poražený

Volkswagen +3.12 % (169.78 EUR)

Automobilka #Volkswagen zřejmě našla náhradu za Turecko a svůj nový výrobní podnik v hodnotě přes 32 miliard korun místo v zemi čelící mezinárodní kritice kvůli vojenské agresi v Sýrii postaví s velkou pravděpodobností v Bulharsku, nebo Rumunsku.

Workday-11.33 % (160.46 USD)

Propad akcií #Workday včera stáhl dolů celý segment softwarových firem. Společnost uspořádala meeting s analytiky, na kterém je však dle jejich názorů nedokázala přesvědčit o schopnosti efektivně monetizovat své nové produkty a dosáhnout očekávaných příjmů. 

-----

Burza

#WallStreet včera většinu obchodní seance prožila v červených číslech a nakonec se zastavila na červené nule. Mírný pesimismus vyvolává odložení podpisu americko-čínské dohody i dohody o brexitu mezi Británií a EU. Index #PX rostl již 6 obchodní den v řadě. 

-----

Bleskově

Dohoda o brexitu, kterou se již téměř podařilo uzavřít, se nakonec odkládá. Byť #EU a# Britanie našli ve většině bodech shodu, kompromis se jim zatím nepodařilo najít v otázce výběru #DPH. Uzavření smlouvy se očekává v nejbližších dnech. #Brexit

Operátory #TMobileUS a #Sprint čeká společná fúze. Transakce, kterou již posvětila Federální komise pro spoje (#FCC), spojí třetího a čtvrtého největšího operátora na americkém trhu a má hodnotu 26,5 miliardy dolarů .

Italská vláda schválila zavedení tříprocentní digitální daně, která se bude vztahovat na společností s ročními tržbami přesahujícími 750 milionů eur. Nový #zakon se bude týkat i amerických gigantů, jako je Amazon, Facebook a Google.

Američtí vědci vyvinuli nový #elektrolyt, který by mohl znamenat vznik nové a lepší generace lithium-iontových baterií. Ta by mohla díky levnější a bezpečnější akumulaci elektrické energie urychlit expanzi elektromobilů a obnovitelných zdrojů

Automobilka Porsche nechce zůstat u elektromobilů a nově se spojila s americkým výrobcem letadel #Boeing. Společnosti chtějí zanalyzovat potenciál létajících aut a leteckého provozu ve městech jakožto možného velkého trhu budoucnosti.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.