2 minuty čtení

Chcete nastartovat produktivitu svého týmu? Pořiďte si do kanceláře PlayStation!

Jakkoli to vypadá nepravděpodobně, hraní videoher může podle nejnovějšího výzkumu zvýšit vaši produktivitu.

Hrát hry a přitom stihnout mnohem víc práce, než kdykoli předtím? To zní spíše jako sci-fi z hlavy profesionálního prokrastinátora, než jako vědecky podložená pravda. Jenže skutečně tomu tak je, hraní videoher zvyšuje pracovní výkonnost.

Tým vědců z americké Brigham Young University se rozhodl zjistit, jak dokáže hraní her výkonnost týmu ovlivnit a přišel na potěšující fakt - kombinace práce a hraní videoher může zvýšit produktivitu týmu až o 20 procent. To opravdu není málo!

Kompletní studii najdete zde.

Samozřejmě, hraní her na pracovišti není žádnou překvapivou novinkou, mnoho mladých firem bere zábavu v kanceláři jako automatickou součást vybavení. Například podle nedávného průzkumu má třetina zaměstnanců v Austrálii a na Novém Zélandu zkušenost s hraním videoher v kanceláři.

Přesto stále zaznívaly pochybující hlasy, které v přítomnosti videoher na pracovišti viděly spíše zabijáka produktivity a nadstandardních pracovních výkonů. Vodou na jejich mlýn byla také absence jakékoli odborné studie, která by se této problematice věnovala. Až dosud. Studie amerických vědců dokázala, že členové daného týmu jsou produktivnější a dokáží mnohem efektivněji spolupracovat, což může být velmi užitečné například při zpracovávání dílčích projektů.

Pokud tedy chcete svůj tým nasměrovat k větším úspěchům, zrušte plánovaný teambuilding v horách, za ušetřené peníze kupte do kanceláře televizi s PlayStationem a pusťte se do hraní. Jen pozor, nemělo by to být déle než hodinu.

#prace #produktivita #kancelar #playstation #hry #vykon #management #teambuilding #zamestnanci #tym

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.