3 minuty čtení

Vládci a otroci peněz - 7. část

"Modlil jsem se za svobodu dvacet let, ale nedostal jsem žádnou odpověď, dokud jsem se nemodlil nohama." —Frederick Douglass

1. část článku zde

2. část článku zde

3. část článku zde

4. část článku zde 

5. část článku zde

6. část článku zde

Orientování se pod hvězdnou oblohou bylo pro otroky klíčové, když se pokoušeli uprchnout z jihu na sever do svobodných států Kanady. Nalezení skutečného severu mohlo být občas náročné, naštěstí existuje mnoho vodítek - jako mech, který rostl na severních stranách stromů nebo severní letové cesty migrujících ptáků. Věci, které pomohly uprchlým otrokům v jejich hledání svobody. Snad nejdůležitější z těchto vodítek byla Polárka, která na rozdíl od jiných nebeských těles nikdy nemění polohu na noční obloze.

Neohrožení bývalí otroci se pod rouškou temnoty spoléhali na stálost Polárky, která jim osvětlila cestu ke svobodě. Tato nebeská pochodeň fungovala v podmínkách zoufalé nejistoty a v dobách, kdy jste nikdy nevěděli komu věřit, sloužila jako vodítko pro podzemní dráhu: síť tajných cest a bezpečných domů poskytujících bezpečný průchod uprchlým afroameričanům do Kanady. Aktivisté proti otroctví jako Harriet Tubman podporovali tuto dobrovolnou, flexibilní a skrytou síť, která byla tak nápomocná při podkopávání moci silně prosazované instituce otroctví v Americe před občanskou válkou.

 

V moderním světě znovu nacházíme naději na překonání finančního otroctví, které na nás uvalil Fed a další centrální banky. V dobrovolně naprogramované, open-source a kryptograficky zašifrované síti vedenou vlastní Polárkou: neměnnou zásobou 21 milionů bitcoinů. Pro uprchlé africké otroky byla Polárka zavěšená vysoko na nebi mimo dosah pomstychtivých pánů darem od Boha: neuhasitelným světlem pro osvobození. Bitcoin - peníze volného trhu se zásobou pevně stanovenou na 21 milionů - je stále hořící průvodní hvězdou pro fiat-otroky, kteří se snaží uniknout ekonomikám ovládaným centrálním bankovnictvím. Globální přijetí bitcoinu je osvobození lidstva z otroctví centrální banky, jednou provždy.

Všichni jsme živými svědky spalování institucionální falešnosti nezastavitelnými, poctivými penězi. Bitcoin je hořící hvězda upřímnosti pohlcující všude vynucenou fikci fiat měn. Jako fénix z popela může vzniknout společnost strukturovaná na zdravých principech odpovědnosti, cti a integrity. Jako implementace naprosto pravdivých peněz je bitcoin světelným signálem, který nelze vynutit ani skrýt. Jak nás Buddha učil:

"Tři věci nemohou být dlouho skryty: slunce, měsíc a pravda."

Bitcoin je vzpoura proti nejmocnější baště socialismu ve svobodném světě: centrálnímu bankovnictví. Jedná se o mírovou revoluci, která zahrnuje trvalé odzbrojení tyranů, kteří vyzbrojují peníze za účelem konfiskace bohatství. Bitcoin je zbraň míru používaná k atentátu na zloděje času. Alchymistický archetyp je protijedem na korupci státu a sociální morální utrpení. Jako čistě poctivé peníze na volném trhu je bitcoin nepotlačitelnou pravdou; výraz čistého monetárního kapitalismu a novodobé prohlášení nezávislosti pro fiat-otroky na celém světě.

Bitcoin jsou peníze bez pánů: systém, který se místo vládců řídí pravidly. Probuzením světa z noční můry finančního otroctví je bitcoin snem o splnění svobody.

 

Děkuji za přečtení série Vládci a otroci peněz. 

#bitcoin #peníze #svoboda #zlato #kryptoměny #inflace #suverenita 

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.