5 minut čtení

Ranní zprávy 12.11.2020: Vánoce v lockdownu, další amatérský počin SoftBank a srovnali jsme danění dividend

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Zareagovali jsme na vaší zpětnou vazbu ke srovnání komisních poplatků několika tuzemských brokerů z minulého týdne a tento týden pro vás srovnali, jaké podmínky nabízejí v rámci danění dividend. A pro úplnost přihodili ještě pár dalších obchodníků. Jo a pokořili jsme 23 000 registrovaných uživatelů. Nebudu lhát, do konce listopadu bychom rádi dorazili do půlky cesty ke třicítce. ? Úspěšný den Vám přeje Tomáš.


? Myšlenka pro dnešní den:
Kapitalismus bez bankrotu je jako křesťanství bez pekla. 

>>>Tohle si nechcete nechat ujít!<<<
? Zajímá vás, JAK a PROČ investovat do českých firem? Pak není nic snazšího, než zúčastnit se 18.11.této online konference ? zaměřené na investiční crowdfunding. Pokud si dopředu zarezervujete místo, je účast zcela zdarma ?!

 BURZA 

 S&P 500 +0.77 % (3,572.66)

 Nasdaq +2.01 % (11786.43)

 PX +0.34 % (907.45) 

---

 Ropa +0.15 % (41.42 USD) 

 Zlato -0.67 % (1,863.80 USD) 

 Stříbro -0.44 % (24.35 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte Maxi Finance, Jakuba Říhu a FinTag.cz.

Etsy (ETSY) +9.34 % (130.59 USD)
"Lockdown akcie" se včera po pár chmurných dnech opět vrátily k růstu. Mohly za to především rekordní čísla nově nakažených koronavirem v USA a zpřísnění restrikcí.

Macy's (M) -4.39 % (7.41 USD)
Na druhé straně barikády se zpět do červených čísel vrátil cestovní ruch, gastronomie či kamenní maloobchodníci. Euforie z vakcíny je předčasná a USA hrozí další lockdowny.

 GRAF DNE 

Po včerejšku se u nás opět poměrně vášnivě mluví o schodku státního rozpočtu. Ale co si budeme, nejsme zdaleka jediní, kdo mají namířeno do hlubin věčného zadlužení. Ve Spojených státech se s tím taky příliš nemažou a kopou stále hlouběji a hlouběji.

 SLOVA DNE 

„Jestliže za minulý týden zemřelo více než 1 300 lidí, těžko můžeme očekávat, že se za měsíc otevřou nákupní centra a budeme tam kupovat dárky.“

Spekulace o tom, zda stát před Vánoci současný lockdown trochu neuvolní, jsou dle prezidenta České lékařské komory Milana Kubka liché, jelikož opatření přišla pozdě. Epidemie je podle něj tak rozjetá, že šanci na tradiční Vánoce už jsme 100% ztratili.

 ČÍSLO DNE 

320 000 000 000 Kč

Vládní koalice za podpory komunistů schválila v prvním čtení návrh rozpočtu pro příští rok, jež počítá se schodem ve výši 320 miliard Kč. Vláda očekává příjmy ve výši 1,488 bilionu Kč a výdaje ve výši 1,808 bilionu Kč. To vypadá na slušný mejdan na sekeru.
 
 BLESKOVĚ 

 Koncern Volkswagen končí s výrobou vlajkové lodi české Škody Auto, modelu Superb, na našem území. Místo toho se přesune do bratislavského závodu VW, kde bude probíhat i výroba modelu Passat. V ČR zůstává technologický vývoj obou modelů.

▶ Nová tradingová divize SoftBank, jež vznikla letos a v létě investovala miliardy dolarů do technologických akcií Nasdaqu, je dle prvních dostupných informací ve ztrátě 3,7 miliardy USD. Jak se jim tohle proboha zrovna letos podařilo... ?

▶ CEO Pfizeru Albert Bourla v pondělí po oznámení nadějných vyhlídek vakcíny prodal 62 % svých akcií společnosti za 5,6 mil $. Šlo o prodej, jež dle SEC byl naplánován již od srpna. Přesto načasování prodeje tohoto insidera vzbudilo pozornost. Kdo umí...

TikTok zahajuje masivní evropskou expanzi. Sociální síť má v plánu navýšit v následujících měsících počet svých zaměstnanců v irském Dublinu, odkud řídí Evropu, Střední východ a Afriku, na 1100. Letos v lednu jich přitom ještě bylo pouze 20.

▶ Analytici OPEC již po několikáté snížili svůj výhled poptávky po ropě pro následující rok. Nově očekávají pro rok 2021 růst poptávky o 6,2 mil. barelů denně, což je o 300 000 méně než při posledním odhadu. V červenci byl odhad na 7 mil. barelů denně.
 
 FOTO DNE 

BMW v roce 2021 začne prodávat své elektrické SUV s názvem iX. Baterie nejsilnější verze nabídnou dojezd 600 km, auto je nabité technologiemi a... ne vážně, viděli jste někdy hnusnější bavorák? Buď nějaká podivná snaha cílit na čínský trh, nebo nechápu.

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

4 tipy, které dle Marka Cubana vedou k zodpovědnému nakládání s financemi:

  1. Hledáte ideální první investici? Splaťte veškeré dluhy 
  2. Mějte v matraci šestiměsíční příjem, na který můžete kdykoliv sáhnout
  3. Konat rizikové investice je naprosto v pořádku, pokud nepřesáhnou 10 % vašeho portfolia
  4. Sledovat slevové letáky není trapas ani záliba pouze pro důchodce. Když je v akci zubní pasta, kupte si klidně zásobu na 2 roky.

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.