4 minuty čtení

3 velmi jednoduché návyky, které mohou v roce 2019 změnit váš život

Jakmile se přiblíží konec roku, předsevzetí doslova létají vzduchem. Každý chce být nějak lepší, bohatší, úspěšnější, krásnější, oblíbenější...jenže uběhne pár dnů a všechna tato přání se rozplývají jako pára nad hrncem. Kde se stala chyba?

Tato předsevzetí jsou totiž často natolik vzdálená skutečnosti, že člověk s průměrnou vůlí nemá šanci je dlouhodobě udržovat. Protože je potřeba volit změny, které mohou mít viditelné a významné výsledky velmi brzy.

Už samotné předsevzetí by nemělo být něčím, k čemu se jako budoucí miliardář/ka upínáte. Člověk se zářivou budoucností totiž místo slov volí činy, a tak pokud se k nějaké změně rozhodne, nečeká na nějaké konkrétní datum, ale rovnou koná.

Naštěstí pro všechny milovníky předsevzetí se konec roku blíží a tak i tuto radu můžete zahrnout mezi své plány na zlepšení v roce 2019. Jedná o velmi jednoduché návyky, které mohou pozitivně změnit váš život.

Studujte

Warren Buffett tráví čtením a studiem 80 % svého času, Bill Gates přečte 50 knih ročně. Už jste to nepochybně mnohokrát slyšeli, ale mávli nad tím rukou, protože nejste v jejich pozici. Pro ně už je dnes jednoduché najít si tolik času na čtení, ale pro vás, když teprve budujete svou budoucnost? Ano, možná, to mají trochu jednodušší, ale ani pro vás není studium vyloučeno.

Váš pokrok totiž není dám tím, kolik stran nebo knih celkově přečtete, ale co se reálně naučíte. A kdo říká, že se něco nového nedá naučit za 20 minut? Existuje nespočet videí, podcastů či dokumentů, které vás mohou každý den naučit něco nového. A ani knihy se nedají vyloučit, přečtěte si tento článek, jak přečíst knihu za pouhých 20 minut.

Rozšiřujte každý den své obzory, učte se neustále něco nového, protože jak říkával Steve Jobs: „Kreativní mohou být pouze ti, kteří mají dostatek informací, které mohou dávat do souvislostí.“

Přemýšlejte

Ideálně s diářem a tužkou v ruce. Čas na přemýšlení a plánování je extrémně důležitý, což mnoho úspěšných osobností potvrzuje. Richard Branson kvůli tomu létá na svůj soukromý ostrov Necker Island, kde sedává v houpací síti a přemýšlí nad svým byznysem. Vy však ostrov nepotřebujete, stačí vám něco k pohodlnému sezení a trochu klidu.

Například Jack Dorsey si vyhradil každý den dvě hodiny na přemýšlení. Zkuste to podobně. Nemusíte hned obětovat dvě hodiny svého drahocenného budovatelského času, ale i třicet minut může způsobit velkou změnu. Jako ideální se zdá být čas hned po studiu nových věcí, které jsme zmínili v prvním tipu, jelikož v tu chvíli je vaše mysl ve svém nejkreativněj­ším bodě.

Dělejte to ráno nebo večer, to už záleží na vašich preferencích, ale prostě si sedněte na nějaké klidné místo a přemýšlejte, nad svým životem, nad byznysem, nad vším, co je pro vás důležité. A zkuste si u toho psát a vytvářet nějaká spojení či řešení. Uvidíte, že vaše kreativita díky tomu v relativně krátké době raketově vzroste, což bude mít samozřejmě vliv na vaše výsledky.

Choďte

Věděli jste, že když vstanete ze židle, zvýší se rázem výkonnost vašeho mozku o celých 7 %? Fascinující, že? A teď si představte, jakou výkonnost má mozek po krátké procházce. Tato fyzicky i časově nenáročná aktivita má ohromný vliv na to, jak váš mozek funguje a jak se dokáže soustředit na podstatné věci.

Až tedy budete příště sedět u počítače a bude se vám zdát, že jste se u toho projektu zasekli, vstaňte a trochu se projděte. Přidejte ještě pár hlubokých nádechů a výdechů a uvidíte, že po návratu na místo budete sršet novými nápady a projekt dotáhnete bez problémů do konce.

Ať už to budete brát jako předsevzetí pro rok 2019, nebo tyto návyky do svého života zařadíte hned zítra, garantujeme vám, že váš život se díky nim může pozitivně změnit.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Souhlasím s tím, že si člověk muže denně najít 20 min na čtení a učení i při takové jízdě MHD se dá mnoho zvládnout navíc člověk při čtení jakéhokoliv knížky či časopisu zjisti, že mu cesta utíká mnohem rychleji.
    +3
  • Souhlasím, že to každodenní učení člověka hodně posouvá!
    0