5 minut čtení

Miliardář Grant Cardone: Když si položíte tyto tři otázky, budete mít životní plán

Jeho jmění má hodnotu přes 300 milionů dolarů, podle Forbes je to TOP business influencer světa, vydal 8 knih, 13 byznys programů a je to CEO 7 společností zároveň. Grant Cardone si ale své know-how nenechává pro sebe.

Z drogově závislého miliardářem

Cardone je důkazem toho, že vaše současná situace může mít jen málo společného s vaší budoucností. Měl celkem normální dětství a o realitní byznys se začal zajímat asi v 15 letech. Nedlouho poté, co získal bakalářský titul v účetnictví, byl bez práce a na odvykačce. Následně se živil prodejem aut.

Když mu bylo 29, pořídil si svou první nemovitost. Rodinný domek, který pronajímal. Každopádně po několika měsících byl z finančních důvodů nucený domek prodat a slíbil si, že podobnou hloupost už nikdy neudělá. Udělal. Naštěstí pro něj. Za 5 let, když měl našetřeno více, koupil domovní komplex v San Diegu a následně do portfolia přidával další a další nemovitosti.

Dnes je Cardone vlastníkem Cardone Enterprises, Cardone Real Estate Holdings a Cardone Group, což jsou všechno společnosti s hodnotou milionů dolarů. Jeho byznys programy používají tisíce společností a Cardone poskytuje finanční a byznys poradenství 500 firmám, start-upům a dokonce vládám. 

Tři otázky, které byste si podle Cardona měli položit

  • Co budete dělat?
    • Jakou si zvolíte kariéru, jak plánujete vydělávat peníze a co tím světu přinesete?
  • S kým to budete dělat?
    • To zahrnuje výběr životního partnera, pro koho budete pracovat (nebo kdo bude pracovat pro vás) a přátele, se kterými chcete trávit čas.
  • Kde to budete dělat?
    • Pod tím se skrývá skutečná lokace. V jaké zemi, městě a sousedství chcete strávit většinu svého života?

Když se podíváte na otázky, kterou si myslíte, že byste si měli položit jako první? Můžete začít s tou zdánlivě nejjednodušší – „Kde“

„Jste v Los Angeles, ale nelíbí se vám vysoké daně? Přestěhujte se do Miami. Nelíbí se vám počasí v New Yorku? Sbalte se a jděte do San Diega. Nemáte rádi Ameriku? Přestěhujte se do Francie.“

Někdo si myslí, že otázka „S kým“ je ta nejdůležitější. Konec konců, když si vyberete špatného partnera, všechno ostatní bude desetkrát těžší. To je sice pravda, ale je něco, co byste měli vědět ještě předtím, než si vytvoříte hluboké pouto s dalším člověkem.

„Co budete dělat“ je pravděpodobně ta úplně nejtěžší otázka. Je to proto, že člověk je neustále v pohybu. Záliby přicházejí a odcházejí, cíle se mění, vy se vyvíjíte. Něco děláte a za pět let si můžete vybrat něco úplně jiného. To je naprosto v pořádku, změna je život.

„Co z toho vyplývá? Že vaše odpovědi na tyto tři otázky se čas od času změní.“

Podle Cardona lidé, kteří za sebou zanechají největší kus práce a ovlivní planetu nejvíce, jsou ti, kteří jsou schopni aktualizovat své cíle, sny a plány podle toho, jak dospívají, rostou, jak se mění svět a jak přichází a odchází příležitosti.

„Vím, jak je těžké přehodnotit svou identitu. Já sám jsem se kdysi popisoval jako chlápek, co dělá v obchodu‎, ale potom mi došlo, že chci, aby si mě svět pamatoval jako víc než to.“

Proto nahraďte otázku:

  • „Co budu dělat?“ otázkou „Co dalšího budu dělat?“
  • „S kým to budu dělat?“ otázkou „S kým ještě to budu dělat?“
  • a místo „Kde to budu dělat?“ se ptejte „Kde ještě to budu dělat?“

Cardon si myslí, že při sestavování svého ideálního světa se příliš lidí soustředí na pouhé sčítání, ale místo toho by měli násobit. Násobit své dovednosti a zkušenosti, násobit přátele a podporovatele, násobit místa, která navštíví a na kterých působí.

Tady jsou tři rady přímo od Granta Cardona

  1. Nikdy nereagujte nepřiměřeně – Pokaždé, když sám cítí nejistotu, hlavně se snaží nepřehánět. Podle Cardona není nic špatného na tom, se ráno vzbudit a nebýt si jistý tím, co chcete dělat, s kým a kde. Nemyslete si, že to znamená, že v životě nikam nesměřujete. Čas od času se to stává každému.
  2. Prostě se posouvejte dál – Posuňte se jakýmkoliv směrem. Udělejte cokoliv. Jděte se projít, jděte do posilovny, oblečte se, dejte si sprchu... Prostě vymyslete něco, co vás alespoň trochu přiblíží k produktivitě. Když neděláte nic, je to naopak kontraproduktivní. Běžte na místo, kde jste ještě nebyli, poznejte nové lidi!
  3. Někomu pomozte – Možná, že v současné chvíli nevíte, jak pomoci sami sobě, ale určitě najdete způsob, jak pomoci někomu jinému. Rozhlédněte se kolem sebe. Když někomu pomůžete, nejenže vám to zlepší den, ale také vás to s daným člověkem sblíží.

 

#inspirace #podnikani #penize #osobnirozvoj #seberozvoj

 

Foto: Youtube.com / Grant Cardone

Hodnocení: +20
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.