4 minuty čtení

Ranní zprávy 5.12.2019: Android pod útokem hackerů, o 7 % vyšší průměrná mzda a propouštění v automobilkách

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno, používáte telefon s Androidem? Pak byste se měli mít na pozoru před pochybnými aplikacemi, které jsou schopny zneužít zranitelného místa Androidu nazvaného StrandHogg. Skrz něj se totiž do telefonu může dostat #malware, jež se následně začne zajímat třeba o vaše zprávy, může používat foťák nebo se dostat do mobilního bankovnictví. Mezi napadenými, kteří skrz své mobily přišli o miliony korun, jsou už i Češi. Prevence? Selský rozum, nepovolujte pochybným aplikacím přístup k ničemu a rozhodně do nich nevkládejte žádná svá hesla ani platební údaje. Úspěšný den s Warengo!

-----

Partnerem newsletteru je Bavard Languages, specialista na kvalitní jazykové a studijní pobyty v zahraničí. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„V současné době není důkazní situace na to, aby mohla být věc obžalována, nebo zastavena. Zjistili jsme nesprávné hodnocení důkazů i nedokonalé vyhodnocení evropské judikatury. Rozhodnutí u pana Babiše bylo zrušeno jako nezákonné, předčasné, protože nebyl dostatečně objasněn skutkový stav." - Pavel Zeman, nejvyšší státní zástupce

Tak budeme mít po 3 letech vyšetřování a jednom zastavení stíhání opět stíhaného premiéra. Andrej #Babis včera prohlásil, že o prezidentu případnou abolici (zastavení stíhání) nemá zájem, neboť věří, že nic protizákonného neučinil.

-----

Číslo dne

33 697 Kč

Průměrná #mzda českých zaměstnanců ve třetím čtvrtletí letošního roku zaznamenala růst o 7 %. Zaměstnanci tak meziročně průměrně dostali o 2 163 Kč hrubého navíc.

-----

Vítěz a poražený

Shopify +6.09 % (372.00 USD)

Akcie #Shopify pozitivně zareagovaly na výsledky z letošních slevových akcí #BlackFriday a #CyberMonday, při které Shopify prodalo zboží za 2,9 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst prodejů o 60 %.

Slack -4.03 % (21.66 USD)

#Slack v #Q3 sice překonal pesimistický výhled příjmů a dosáhl menší než očekávané ztráty, ale výhled na Q4 investory příliš neohromil. Zdá se však, že aspoň prozatím se společnosti daří odolávat konkurenčnímu Microsoftu.

-----

Burza

#WallStreet se po 4 červených dnech konečně zazelenala. Propad prý zastavila agentura Bloomberg, která exkluzivně přinesla informaci o probíhajících jednáních Číny s USA a možnost, že obchodní dohoda je již na spadnutí.

Pro více informací sledujte Investujeme.czFXstreet.cz či analytika Štěpána Křečka.

-----

Bleskově

Nový mýtný systém od pondělí vydělal již přes 100 milionů Kč. Jen v pondělí systém zaznamenal 3,5 milionu průjezdů a 332 tisíc nových registrací vozidel. V roce 2020 by měl do státní kasy přinést 2,5 miliardy Kč. #myto

▶ Český výrobce stravy ve formě prášku či nápoje, společnost #Mana, představil svůj vlastní rostlinný burger s názvem #ManaBurger, s kterým chce prorazit na rychle rostoucí trh s vegetariánskými náhražkami oblíbených masových pokrmů.

Dle agentury #Bloomberg se #automobilky chystají celosvětově zrušit nejméně 80 000 pracovních míst. Kromě nižší poptávky je důvodem i přechod na pro životní prostředí šetrnější #elektromobilita

Švédský oděvní řetězec H&M zkouší ve Stockholmu nový koncept, který nestojí na prodeji, nýbrž na půjčování oblečení. Chce tak bojovat proti plýtvání oblečením i velmi negativním ekologickým dopadům módního průmyslu. #ekologie #moda

▶ Monopost #F1 stáje #Ferrari, ve kterém Michael #Schumacher v roce 2002 získal svůj 5. titul mistra světa, se stal druhým nejdražším vozem F1, jaký se kdy prodal. Vůz byl v Abu Zabí vydražen za 6,643,750 dolarů (153 milionů korun).

Pro více zpráv ze světa byznysu sledujte účty IHNED.czE15.cz či Euro.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.