3 minuty čtení

Co mají společného Richard Branson a bývalý elitní baseballista Alex Rodriguez? Jeden důležitý návyk

Na první pohled by se mohlo zdát, že zakladatel úspěšné globální firmy a bývalý hráč MLB toho kromě tvrdé práce moc společného mít nebudou. Přesto se najde ještě jeden zvyk, který mají oba společný a pomáhá jim k úspěchu.

Pro pořádek je potřeba hned na úvod uvést, že Alex Rodriguez se po skončení baseballové kariéry v roce 2016 také vydal cestou podnikatele a nutno uznat, že celkem úspěšně. Sám dokonce říká, že tak, jako ho v mládí inspiroval legendární baseballista Babe Ruth, tak ho dnes inspiruje neméně legendární investor Warren Buffett.

Rodriguez má dnes totiž vlastní investiční firmu s názvem A-ROD CORP, se kterou investuje do nemovitostí či zábavního průmyslu svých více než 400 milionů dolarů, které si za svou kariéru vydělal. Kromě toho se snaží také finančně radit ostatním sportovcům, jak se starat o své finance, aby po skončení kariéry nedopadli tvrdě na dno.

„Stejně jako ve sportu, i v byznysu je nejdůležitější disciplína a vytrvalost“ Alex Rodriguez

Už jako baseballista byl Rodriguez pověstný svou naprosto soustředěnou disciplínou a tvrdou prací. Ne nadarmo se proto zařadil mezi legendy nejen samotného baseballu, ale sportu celkově. Pokud se ho zeptáte, co mu pomáhá k jeho maximální výkonnosti, ať už to byl dříve sport nebo dnes byznys, řekne vám to velmi jednoduše.

„Jsem stará škola, takže se dokáži lépe na věci soustředit, když je mám zapsané. Ještě když jsem hrál baseball, měl jsem vždy napsáno 10 věcí, které chci udělat nebo dokázat. A každý večer jsem si je kontroloval a odškrtával to, co se podařilo. Dnes to dělám stejně. Nedávno zrovna Jennifer (snoubenka Jennifer Lopez, pozn. red.) řekla něco zajímavého ve dvě ráno, tak jsem rychle sáhl po svém diáři a zapsal si to. Jsem opravdu maniak, co se týká pracovní etiky,“ řekl Rodriguez v nedávném rozhovoru pro The New York Times Magazine.

„Když se ozve inspirace, nesmíte na nic čekat“ Richard Branson

Jak známo, britský podnikatel Richard Branson je také velkým fanouškem klasických diářů. Sám říká, že jich každý rok popíše desítky a pak se jimi probírá a hledá ty nejzajímavější myšlenky. Mnoho z projektů pod hlavičkou Virgin prý vzniklo nejdříve v jeho diáři, a to jen díky tomu, že měl ve správnou chvíli diář po ruce.

A věda dává Rodriguezovi i Bransonovi za pravdu, podle dostupných studií si lidé, kteří si poznámky dělají do tištěného diáře namísto do počítače či telefonu, zapamatují mnohem více informací. A co víc, dokonce prý mají mnohem lepší pocit z toho, když si něco odškrtávají jako splněné, než ti, kteří to jen smažou.

Jak zjistili vědci z Dominican University of California, ti jedinci, kteří si poctivě zapisují své plány a případně se o ně dokonce podělí s někým dalším (ideálně někým, ke komu vzhlíží a koho respektují), mají v průměru o 33 procent vyšší pravděpodobnost, že svých cílů úspěšně dosáhnou.

Kde právě teď leží váš diář?

#osobnirozvoj #produktivita #disciplina #vykon #prace

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.