4 minuty čtení

Ranní zprávy 04.11.2020: Peking zaklekl na Ant Group, volby v USA rájem sázkařů a nejhorší světová měna

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za uplynulý den.

Dobré ráno! Včerejší den v celé řadě různých metrik (počet registrovaných uživatelů Warengo překonal 22 000) včetně vaší zpětné vazby ukázal, že naše srovnání poplatků při investování do akcií a ETF minimálně vyvolalo zájem a rozproudilo diskuzi. Už nyní proto plánujeme nějakou formu pokračování, které bude ještě širší, preciznější a výmluvnější. Díky za podporu a máte-li jakékoliv podněty k tomu, co dalšího bychom mohli srovnat, případně jaké další téma byste v obsahu Warenga uvítali více, dejte nám vědět na morning@warengo.com. ? Úspěšný den Vám přeje Tomáš.


? Myšlenka pro dnešní den:
Šetřete, když můžete, abyste měli víc možností a stability, až moci nebudete.

 BURZA 

 S&P 500 +1.78 % (3,369.02)

 Nasdaq +1.85 % (11160.57)

 PX +1.31 % (856.51) 

---

 Ropa +3.64 % (38.15 USD) 

 Zlato +0.95 % (1,910.50 USD) 

 Stříbro +1.07 % (24.29 USD) 

Nechcete-li, aby vám cokoliv důležitého uniklo, určitě si do seznamu sledovaných na Warengo přidejte Filipa Antonína (kryptoměny), FinTag.cz (zpravodajství) a Konsepti (home office příslušenství).

Ferrari (RACE) +7.06 % (168.30 EUR)
Q3 příjmy legendárního výrobce sportovních vozů Ferrari překonaly o 17 % očekávání a značka předpovídá, že i letošní celoroční výsledky překonají dosavadní očekávání.

Alibaba (BABA) -8.13 % (285.57 USD)
Akcie Alibaby včera zažily nejhorší obchodní den od roku 2015. Může za to nečekané pozastavení masivního IPO Ant Group. Spekuluje se, že jde o důsledek pro Peking nepřijatelné rétoriky Jacka Ma na adresu finanční svobody v Číně.

 GRAF DNE 

Turecká lira včera zažila další letošní volný pád. Aktuálně jde vůbec o nejhorší měnu na celém světě, když její letošní ztráty již překonaly 30 %.

 SLOVA DNE 

„Pokud z nějakého důvodu výsledek nebude jasný. Pokud na straně poraženého nebude ochota přiznat porážku a dostaneme se do situace, kdy o celé věci bude muset rozhodnout soud, můžeme na nějakou dobu očekávat nestabilní, volatilní trhy."

Viceprezident pro obchodování derivátu ze společnosti Charles Schwab Randy Frederick včera odhadl, že pokud z amerických voleb nevzejde jasný vítěz, mohla by další vlna nejistoty trhům pořádně zamotat hlavu.

 ČÍSLO DNE 

7 200 000 000 €

Letošní prezidentské volby v USA se dle odhadů z pohledu objemu uskutečněných sázek zřejmě staly největší jednorázovou sázkařskou událostí v historii. Magazín Forbes odhaduje, že překonaly finále posledního fotbalového mistrovství světa, kde si sázkaři na souboj Chorvatska s Francií vsadili celkem 7,2 miliardy eur (193,5 miliardy Kč).
 
 BLESKOVĚ 

 Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera v letošním 1. pololetí skončila ve ztrátě 10,32 miliardy Kč. Hodnota celkových aktiv skupiny meziročně poklesla o 5 mld. € na 44 mld. €.

Volkswagen v Číně zahájil prodej dvou modelů svého elektrického vozu ID.4. Koncern má jasný cíl - stát se na největším automobilovém trhu konkurentem Tesle.

▶ Globální nejistota i nadále podporuje růst ceny bitcoinu. Kryptoměna - možná i kvůli obav z výsledku amerických prezidentských voleb - překonala cenu 14 000 dolarů za kus.

▶ Ropný gigant Saudi Aramco v letošním 3. kvartálu zaznamenal pokles čistého zisku o 44,6 %. Důvod je nasnadě: Pandemie koronaviru a s ní spojená omezení ekonomiky výrazně přiškrtily globální poptávku po ropě a ropných produktech.

▶ Necelé dva měsíce před odchodem Británie z EU se vyjednávačům obou stran stále nepodařilo dosáhnout uspokojivé obchodní dohody. Včerejší jednání ohledně 3 rozporuplných bodů možné dohody opět selhaly. Diplomatická katastrofa...
 
 FOTO DNE 

Ehm, máme trochu problém. V našich komunitních volbách ze včerejšího newsletteru Joe Biden zvítězil o pouhé dva hlasy. To by v praxi zřejmě znamenalo, že bychom se ohledně výsledků sešli zřejmě ještě u soudu. ? 

 RYCHLÁ RADA NA ZÁVĚR 

Na které typické finanční zlozvyky si dát pozor, aby vám úspěšně nerozkradly jmění?

  1. Impulsivní utrácení a emocionální nákupy
  2. Bezmyšlenkovité utrácení díky navýšení příjmů
  3. Provádění klíčových či online nákupů ve večerních hodinách, kdy jste unavení

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.