2 minuty čtení

Ani více než osmdesát odmítnutí šéfa MediaCom nezastavilo, aby získal svou vysněnou práci

Kolik by vám stačilo odmítavých emailů, abyste si řekli, že daný obor vám asi není souzený a vydali se hledat štěstí jinam?

Steve Allan je dnes zkušený marketingový expert, který už několik let vede jednu z nejúspěšnějších mediálních agentur na světě, britský MediaCom, který zaměstnává více než 8 tisíc lidí po celém světě. Ale tak to samozřejmě nebylo vždycky.

„Když jsem byl mladý, těsně po střední škole, věděl jsem, že chci pracovat v marketingu, ale moc jsem toho neuměl a navíc jsem neměl žádné kontakty,“ popisuje své začátky dnes pětapadesátiletý uznávaný manažer.

A byly to krušné začátky, jelikož do mediální branže se tehdy nenabírali zaměstnanci jako dnes, kdy stačí znát nějakou sociální síť a hned máte místo content manažera.

„Rozeslal jsem 82 dopisů s žádostí o práci. Dostal jsem 82 odmítnutí. Jmenujte jakoukoli známou agenturu, nepochybně mě také odmítla,“ říká dnes už s úsměvem Allan a dodává, že si všechny ty dopisy schoval, aby mu připomínaly, že nezdolnost a vytrvalost jsou hlavními složkami úspěchu.

Po této drsné zpětné vazbě to totiž Allan nevzdal, jen se rozhodl být kreativnější.

„Jednoduše jsem byl rozhodnutý to nevzdat, protože jsem měl nějaký cíl, věděl jsem co chci dělat a čím se chci živit,“ vysvětluje CEO MediaCom.

Allan si zjistil, ve kterém londýnském baru se často schází zaměstnanci agentur a vydal se do terénu. Na baru pak náhodným lidem kupoval pití a vyptával se na práci v agentuře. Dlouho to nikam nevedlo, až jednoho dne narazil na člověka, který mu slíbil, že ho představí v agentuře, ve které pracuje. To se také stalo a Steve Allan konečně získal své vysněné povolání.

Dnes už má za sebou zkušený CEO více než třicet let v oboru a s jistotou může říct, že se jeho tvrdohlavost vyplatila. Je také dokonalou ukázkou toho, že opravdový konec nastává až v okamžiku, kdy si to vy sami připustíte. Do té doby můžete díky své kreativitě objevovat stále nové cesty.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.