2 minuty čtení

Warren Buffett sází na banky, za deset let podle něj budou mít mnohem vyšší cenu

Že je Warren Buffett velkým investorem Applu nebo Coca-Coly je všeobecně známé i laické veřejnosti. Tak trochu vzadu za těmito populárními investicemi se však skrývá jeho velká láska k bankovním domům.

Odborníci a Buffetovi fanoušci o jeho investicích do bankovních domů samozřejmě velmi dobře vědí a pozorně sledují jeho kroky, které v rámci tohoto sektoru nabraly na popularitě zejména v době poslední ekonomické krize.

A jak vidno, býčí nálada směrem k bankám ho ani dnes neopouští.

„Je to byznys, kterému rozumím, a zároveň se dnes dají koupit za rozumnou cenu, vzhledem k jejich budoucímu potenciálu. Je velmi pravděpodobné, že za deset let bude jejich cena mnohem vyšší,“ řekl Buffett v nedávném rozhovoru pro Yahoo Finance.

Minulý rok tak například koupil 50 milionů akcií JPMorgan Chase, přičemž přidal politování, že do banky vedené jeho oblíbencem Jamie Dimonem neinvestoval už dříve. Podíl ve výši 1,53 % má hodnotu necelých 4,9 miliardy dolarů a dělá z Berkshire Hathaway devátého největšího akcionáře banky. Největším je samozřejmě i nadále Vanguard s podílem ve výši 7,92 %.

„Nemyslím si, že to bude ta nejlepší investice, kterou můžete udělat, při všech možnostech na dnešním trhu, ale jsem si jistý, že mě nezklame,“ je přesvědčen legendární investor.

Kromě akcií JPM má Buffett v portfoliu také Bank of America (896,2 milionů akcií), Wells Fargo (426,8 milionu akcií), U.S. Bancorp (129,3 milionů akcií) či Bank of New York Mellon (80,9 milionů akcií).

Pokud byste se chtěli Buffetovými investicemi inspirovat, vaší trefou do černého by mohly být akcie Wells Fargo. Banka už se pomalu dostává ze stínu skandálů, kterými si prošla v minulých letech (zakládání falešných účtů apod.) a i když stále platí restrikce ze strany Fedu na růst aktiv banky, management podniká kroky, které analytici vidí pozitivně.

Cena akcie s tickerem WFC je stále ještě relativně nízká v poměru k výnosům a jakmile opadnou opatření ze strany Fedu, dá se očekávat její růst. Příjemným bonusem pak může být i dividenda ve výši téměř 3,4 % při aktuální ceně akcie.

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • A nečiní tak poprvé! Vzpomínám na jeho nákupní tah s bankovními akciemi před posledními prezidentskými volbami v USA. Když Trump zvítězil, tyhle cenné papíry vystřelili vzhůru.
    +3
  • Tak jako antifanoušek kryptoměn nemůže ani říkat nic jiného :-)
    +1