2 minuty čtení

Marketing podle Burger Kingu: Objednejte si náš burger u McDonald´s!

Vzájemné škádlení mezi velkými rivaly může vždy přinést něco zajímavého a vtipného. Jako v tomto případě, kdy Burger King tak trochu zneužil svého konkurenta McDonald´s.

Chcete vyhlášený Whopper od Burger Kingu za pouhý jeden cent? Zajeďte si ho objednat k McDonald´s a budete ho mít!

Takto láká zákazníky Burger Kingu akce, která v těchto dnech probíhá ve Spojených Státech. Má to však jeden háček. Obsluha McDonald´s ab­solutně netuší, že se něco takového děje. Stačí se podívat na video níže, abyste viděli, jaké jsou reakce.

Celá marketingová akce má samozřejmě hlavní účel – stažení nové geolokační aplikace Burger King, která vám ukáže cestu k nejbližší restauraci Burger King. Zákazník totiž nemusí chodit až přímo do restaurace McDonald´s, ale stačí mu dostat se do vzdálenosti cca 200m od ní a objednat si svůj oblíbený burger Whopper. Aplikace ho následně nasměruje k nejbližší restauraci Burger King, kde dostane svůj Whopper za jeden cent.

Není to první marketingová akce, ve které Burger King využil svého konkurenta. Podobně jako třeba Pepsi, která si ráda a pravidelně dělá legrácky ze svého úspěšnějšího rivala Coca-Coly. A také v českém prostředí už můžeme vidět přátelské pošťuchování, kdy dvojka na trhu s elektronikou CZC.cz využívá ve svých kampaních zeleného maskota Alzy.

Tyto reklamní akce jsou často vtipné a autorům pomáhají upevnit pozici na trhu. Naopak je nepsaným pravidlem, že lídr trhu by takové akce podnikat neměl a měl by se konzervativně držet své marketingové strategie.

Podívejte se, jak si zákazníci jezdí objednat Whopper k McDonald´s:

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.