4 minuty čtení

Ranní zprávy 10.12.2019: Další přešlap SoftBank, Esports na burze a Apple letos +70 %

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno, investovali byste do esportového týmu? Od včerejšího dne je to vůbec poprvé možné. Na dánský Nasdaq Copenhagen totiž úspěšně vstoupila společnost #Astralis Group, která mimo jiné provozuje v současnosti nejlepší tým světa ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Aktuálně si jednu akcii Astralis lze koupit za 9 dánských korun, neboli 30 korun českých. Jde o zcela zásadní milník světa profesionálních hráčů her, který rovněž ukáže, jak je to ve skutečnosti s valuací podobných společností. Úspěšný den!

-----

Partnerem newsletteru je Energy financial group, která investuje do lepší energetické budoucnosti naší planety. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Český průmysl je příliš orientovaný na automobilovou výrobu, která zažívá technologickou revoluci. V případě, že se nám nepodaří reflektovat nové trendy, hrozí, že jeden z hlavních motorů naší ekonomiky začne rezivět.“

Hlavní ekonom #BHS Štěpán Křeček včera v reakci na meziroční pokles říjnové průmyslové produkce o 0,4 % varoval před tím, že nadměrná závislost tuzemské ekonomiky na automobilovém průmyslu může být riziková, pokud zaspíme revoluci elektromobility.

-----

Číslo dne

185,000,000 $

#TaylorSwift se po druhé za posledních 5 let stala nejvýdělečnějším hudebníkem roku. Letos si díky svému hlasu přišla na 185 milionů dolarů. Druhý #KanyeWest letos vydělal 150 milionů a třetí #EdSheeran 110 milionů dolarů.

-----

Vítěz a poražený

Peloton +6.56 % (34.77 USD)

Zatímco minulý týden veřejnost ve velkém kritizovala vánoční reklamu společnosti #Peloton, pondělní seance ukázala, že minimálně investorům vlastně vůbec nevadí. Akcie celý propad z úvodu prosince vymazaly. Špatná reklama, taky reklama...

Ulta Beauty -3.65 % (252.64 USD)

Kosmetická společnost #UltaBeauty v pátek zveřejnila silný celoroční výhled svých zisků. Na úvod týdne někteří investoři očividně vybírali zisky.

-----

Burza

#WallStreet se na úvod týdne ponořila do vskutku vánoční, lenivé atmosféry. Absence pozitivních impulzů a obavy z nových cel (15. prosince) nakonec hlavní akciové indexy poslaly níže.

Pro více informací sledujte Investujeme.cz či FXstreet.cz.

-----

Bleskově

#SkodaAuto i v letošním roce ovládla soutěž Exportér roku. Automobilka v loňském roce exportovala vozy v celkové hodnotě 377 miliard korun, což bylo o 3 % víc než o rok dříve. Zároveň šlo o 8,6 % celkového exportu ČR. 

▶ Češi letos za předvánoční dárky utratí na e-shopech přes 12 miliard korun. 70 % veškerého zboží přitom prodají společnosti sídlící v Praze. Obliba online nakupování však roste celoročně, letošní e-shopová útrata Čechů by měla dosáhnout rekordních 161 mld. #vanoce #eshopy #nakupovani #online

Ministerstvo průmyslu a obchodu prosazuje názor, že pro případ krize nemusí naše země mít státní rezervy kovů. Ministr Havlíček chce v příštím roce část zásob prodat, a to za 600 milionů korun. Záměr kritizuje opozice i vicepremiér Jan Hamáček.

Akcie #Apple jsou letos výkonnostně s přehledem nejlepším titulem indexu #Dow. V letošním roce již přidaly 70 %. Zatímco 3. ledna stála 1 akcie společnosti 142 dolarů, dnes je to 270 dolarů. iPhony stále frčí!

#SoftBank vyvěšuje bílou vlajku nad svou investicí do startupu pro venčení psů #Wag. Společnost do něj před téměř 2 lety investovala 300 milionů dolarů. Nyní svůj podíl prodává a chce spolupráci se startupem ukončit. Smutná tečka za smutným rokem.

Pro více zpráv ze světa byznysu sledujte účty IHNED.czE15.cz či Euro.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.