4 minuty čtení

Ranní zprávy 27.11.2019: Nepovedená americká cla, propad bitcoinu a banka roku 2019

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno, prosinec už je za dveřmi a s ním nejen období předvánočního shonu, ale také doba poklidných vánočních svátků. Budou ty vaše letošní poklidné? A jak v takovém případě na útlum související s Vánocemi připravujete svůj byznys, aby pod hromadou cukroví příliš hluboce neusnul a neustrnul, ale zvládl případně fungovat i bez vás? Klidně se pochlubte, případné zajímavé tipy zveřejníme na webu. Úspěšný den s Warengo!

-----

Partnerem newsletteru je Energy financial group, která investuje do lepší energetické budoucnosti naší planety. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Pokračující stabilita dovozních cel u čínského zboží znamená, že cla musí zaplatit americké firmy a spotřebitelé.“

#FED zveřejnil svou studii, která zkoumala účinnost Trumpových protičínských cel. Výsledky zkoumání  ukazují, že tíhu 25% cel uvalených na čínský dovoz ve skutečnosti nesou americké firmy a jejich zákazníci. Čína totiž do USA dodává zboží za stále stejné ceny. #cla

-----

Číslo dne

9500

#Audi jde ve stopách BMW a v rámci přechodu na výrobu elektromobilů chystá v následujících letech velké propouštění. Do roku 2025 chce německá automobilka zrušit 9500 pracovních míst a pro potřeby elektromobility 2000 míst naopak vytvořit.

-----

Vítěz a poražený

Best Buy +6.17 % (133.25 USD)

Nejúspěšnější akcií indexu S&P 500 byl včera maloobchodní řetězec s elektronikou #BestBuy. Mimo nečekaně dobré výsledky z 3. čtvrtletí společnost rovněž investory potěšila zlepšením svého celoročního výhledu, kterému by měly pomoci předvánoční nákupy.

Hewlett Packard -8.48 % (15.97 USD)

#HewlettPackard v Q3 již čtvrtý kvartál v řadě zaznamenal snížení tržeb, což negativně ovlivnilo i očekávání společnosti pro zbytek letošního roku. Nevalné výsledky HP poukazují na sníženou poptávku po elektronice pro datová centra.

-----

Burza

#WallStreet má za sebou třetí ziskový den v řadě a akciové indexy opět okusily nová historická maxima. Trhy aktuálně živí optimismus blížícího se podpisu obchodní dohody USA a Číny. Nic přitom stále není jisté a jednání nadále pokračují.

Pro více informací sledujte Investujeme.czFXstreet.cz či analytika Štěpána Křečka.

-----

Bleskově

Bankou roku 2019 se stala #AirBank ze skupiny #HomeCredit nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Druhé místo obsadila Česká spořitelna a třetí Komerční banka. Mezi pojišťovnami vítězství dosáhla #AXA před Alianz a Kooperativou.

#Google propustil čtveřici zaměstnanců, kteří nedovoleným způsobem zneužívali interní data společnosti mimo svou pracovní působnost a ohrozili tak jejich bezpečnost. Otevřená kultura, jež společnost proslavila, zřejmě potřebuje limity.

Čínský e-komerce gigant #Alibaba úspěšně vstoupil na burzu v Hong Kongu. Společnost během sekundární nabídky svých cenných papírů vydělala zhruba 11,3 miliardy dolarů, přičemž její akcie první den obchodování přidaly 6 %.

▶ Hodnota #Bitcoin se propadla nejníže za posledních 6 měsíců. Populární kryptoměna na úvod týdne propadla až na 6558 dolarů, načež se vrátila zpět nad hranici 7000 dolarů. Byť je oproti začátku roku v plusu, od 9. července již klesla o více než 45 %. #kryptomeny

▶ Na #eBay se k prodeji objevil originální scénář k snímku #StarWars: Vzestup Skywalkera, který na hotelu zapomněl jeden z herců. Originalitu scénáře naštěstí včas odhalil pracovník studia Disney, který jej ihned zakoupil a zabránil tak možné katastrofě.

Pro více zpráv ze světa byznysu sledujte účty IHNED.czE15.cz či Euro.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.