4 minuty čtení

Ranní zprávy 5.11.2019: Uber stále nevydělává, McDonald’s ztratil svého CEO a rekordy na Wall Street

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno, Uber pokračuje ve své ztrátové krasojízdě, v Q3 ztratil další miliardu, a i když stále ve velkém expanduje, zisky jsou zatím v nedohlednu. CEO McDonald’s se stal další obětí letošního roku, který je na neslavné odchody výkonných ředitelů vskutku bohatý. Slavily naopak americké i evropské burzovní indexy i Volkswagen, který včera započal novou éru své historie, jež bude ve znamení elektřiny. Mějte úspěšný den!

-----

Partnerem newsletteru je ČAF, nezisková organizace sdružující poskytovatele franchisingu. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Byla to chyba. Vzhledem k hodnotám společnost souhlasím s představenstvem, že je na čase, abych šel,“ - Steve Easterbrook

#McDonalds přišel o svého #CEO. Steve Easterbrook firmu opustil po odhalení jeho poměru s podřízenou. Easterbrook je single a vztah byl prý vzájemný. Ředitel však porušil směrnici společnosti, která mu zakazuje mít vztah s jakýmkoli zaměstnancem.

-----

Číslo dne

1,160,000,000

#Uber včera po uzavření burz zveřejnil své Q3 výsledky. Ty bohužel pro společnost ukázaly další prohloubení ztrát, tentokrát o 1,16 miliardy dolarů v důsledku nákladů, které v posledním čtvrtletí vzrostly o 33 %. Akcie reagovaly poklesem o cca 5 %.

-----

Vítěz a poražený

Ryanair +7.75 % (13.45 EUR)

Nízkonákladové aerolinky #Ryanair zaznamenaly v #Q3 zisk 3,08 miliardy EUR a překonaly očekávání stejně jako v Q2 i v meziročním srovnání. Společnost tak vykazuje navzdory uzemněným 737 MAX slušnou formu, možná i díky krachu aerolinek #ThomasCook.

Under Armour -18.92 % (17.14 USD)

Výrobce sportovního oblečení #UnderArmour opětovně snížil svůj celoroční výhled. Akcie ještě níže stlačilo také potvrzené oficiální vyšetřování účetních praktik společnosti, které se nepozdávají federálním úřadům.

-----

Burza

#WallStreet zahájila nový týden velkolepě. Zpráva a o blížícím se podpisu dohody Číny a USA poslala všechny tři hlavní akciové indexy na nová historická maxima. Do zelených je následovala i celá Evropa.

Pro více informací sledujte Investujeme.czFXstreet.cz či analytika Štěpána Křečka.

-----

Bleskově

▶ Českého výrobce potravinových doplňků a léčiv #Walmark koupí německý koncern #Stada. Získá tak pod svá křídla jednoho z největších hráčů v segmentu ve střední i východní Evropě. Cena akvizice nebyla zveřejněna.

Vypadá to, že Boeingy #737MAX nakonec zůstanou na zemi cca rok. Evropská agentura pro bezpečnost letectví včera oznámila, že by se letouny měly po letošním březnovém uzemnění vrátit zpět do vzduchu v 1. čtvrtletí roku 2020. #EASA

Služba #Damejidlo nabídne partnerským restauracím nové speciální gastroprovozy, ve kterých budou podniky moci připravovat jídlo pouze pro rozvoz. Společnost věří, že se jí díky tomuto novému konceptu podaří zkrátit průměrnou dobu doručování jídel.

Vzhledem k alarmujícícm statistikám depresí začínají tuzemské pojišťovny stále častěji svým klientům doporučovat, aby do pojistné smlouvy zahrnuli i pojištění rizika sebevraždy. Zároveň vyzývají ke snížení tabuizace tohoto tématu. #deprese #pojisteni

#Volkswagen oficiálně zahájil ve Cvikově výrobu svého historicky prvního elektromobilu #ID3. Do roku 2022 chce koncern elektromobily vyrábět v celkem 8 podnicích na 3 kontinentech, přičemž jedním z nich bude i Mladá Boleslav.

Pro více zpráv ze světa byznysu sledujte účty IHNED.czE15.cz či Euro.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.