2 minuty čtení

85% dotace na zlepšení kvality prostředí v sídlech

Ve výzvě se dočtete, že můžete získat finanční prostředky (pokud jste obec, či město) 85% na pořízení či aktualizaci studie systému sídelní zeleně s následnou realizací opatření. Co to znamená a jak takový projekt může vypadat v praxi?

Ve výzvě se dočtete, že můžete získat finanční prostředky na pořízení či aktualizace studie systému sídelní zeleně s následnou realizací opatření na zakládání/obnovu funkčně propojených ploch a prvků veřejně přístupné sídelní zeleně (vč. vodních prvků a ploch) vyplývající z této studie. 

Nebudu se zde pouštět do popisování pravidel a vysvětlování jednotlivých pojmů, protože "to" neudrží ničí pozornost moc dlouho (ani mou ne).

Dovolím si zde sdílet praktický příklad z naší "dílny".

Včerejší dopoledne jsme strávili ve Velešíně na dalším jednání týkající se konečné podoby Územní studie sídelní zeleně. Od veřejného slyšení, které se uskutečnilo 24. září prošla korekcí na základě připomínek občanů. Ze studie "vypadly" náměty na projekty, které ozelení a zároveň oživí centrum města - školy a okolí Jihostroje v první etapě. Právě teď je zpracovává paní architektka Jana Kohlová, která na fotografii diskutuje se zástupcem Jihostroje panem Janem Kříhou a panem místostarostou Jiřím Růžičkou.Hned po dokončení její práce, což se očekává cca v únoru, a také práce rozpočtářů, vstupujeme do hry opět my, nejen, jako koordinátoři celé akce, ale jako "ti co napíší žádost o dotaci na 85%", a to na náklady spojené jak se zpracováním studie, tak pochopitelně na realizaci navrženého projektu. 

Celý tento záměr naplňuje strategické cíle a konkrétní opatření Velešínského strategického plánu, který jsme ve spolupráci s místními zpracovali v roce 2015.

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.