2 minuty čtení

Nejlepší networkingová strategie? Stačí vám pár minut denně

Pod slovem networking si většina lidí představuje celodenní pobíhání po kavárnách, restauracích a večerních akcích, kde se vyměňují vizitky jako o život. Realita však může vypadat mnohem jednodušeji.

Networking totiž může být tak jednoduchý a přirozený, jako přečtení tohoto krátkého článku. Jak by to mělo vypadat?

1 den = 1 osoba

Vyhraďte si každý den pár minut a ty věnujte jedné vybrané osobě. Ideálně pokud máte nějaký seznam kontaktů, CRM apod., odkud tyto kontakty spravujete a víte, komu je vhodné se ozvat.

Stačí, když zašlete odkaz na zajímavý článek, který jste četli, nebo video, které by mohlo dotyčnou osobu zajímat. A nebo se prostě jen zeptáte, jak se dotyčnému daří nebo zda můžete s něčím pomoci.

Nemusíte pobíhat po kavárnách nebo restauracích, tento úkol můžete udělat v pohodlí své kanceláře. Důležité je vybrat si jednu pro vás zajímavou či důležitou osobu a té věnovat svůj čas, stačí pár minut poté, co máte hotové své úkoly na daný den.

Networking není o tom, že pobíháte jeden den na konferenci a druhý den posíláte své nabídky. Networking je o pravidelné péči a kontaktu. A díky tomuto systému budete schopni udržovat celoročně kvalitní kontakt s nejméně 250 zajímavými osobami. Mnohým lidem z vašeho okolí však nemusí vadit ani víkendový kontakt, což vám umožní celoročně pečovat o více než 300 lidí.

Je to také velmi elegantní řešení pro všechny introverty, kterým sbírání kontaktů na konferencích nahání hrůzu, ale zároveň si uvědomují, že dobré kontakty jsou důležité pro rozvoj jejich byznysu. Ani extrovertům a jindy sociálně zdatným jedincům se však nevyhnou dny, kdy kvůli samému návalu práce networking naprosto opomíjí. Tento časově nenáročný způsob jim to však může vynahradit.

Neváhejte s tím začít ještě dnes, stačí si vybrat jednu jedinou osobu.

#osobnirozvoj #networking #sociologie #kontakty #inspirace #tipy

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.