2 minuty čtení

Zklamání, vztek, smutek, pocit bezmoci...

V životě se nám odehrává plno událostí a na většinu z nich neznáme odpověď.

I přesto, že neznáme odpověď a vyšší záměr tak si MYSLÍME, že se to nemělo stát, tak to nemá být. Naše přesvědčení vytváří špatný pocit, protože jsme to neočekávali. Očekávali jsme přeci jiný výsledek naší snahy, našeho jednání k druhé osobě nebo k čemukoliv jinému co jsme chtěli získat.

Při tomto zklamání a zármutku z neúspěchu nás ani nenapadne, jak se situace, která se stala může obrátit v požehnání a my zjistíme, že je to ta nejlepší věc, co se mohla stát.

Tohle přichází až s odstupem času, když situaci přijmete takovou jaká je a nebudeme vnitřně bojovat s výsledkem, který se už stal a my čas vrátit nemůžeme.

Tohle se mi stává velice často, něco se stane, neudržím se a mám chvilkovou emoci, pocit zklamání, ale pak se snažím zaměři svůj pohled jinam. Jinak si situaci vyložím a ono ejhle.... nakonec je to nejlepší co se mohlo stát a já ucitím, že vedení našich životů má vyšší záměr.

Proto neupadejme a neutápějme se ve smutku ze situací, které se nám v životě dějou.

Zkusme je zkoumat a podívat se na to z jiné perspektivy, pomůže to a někdy vše vyřeší a přijde pocit souladu, pochopení a klidu .

Krásný den

Karel Čížek

Hodnocení: +6
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.