3 minuty čtení

Jak pracují a přemýšlí úspěšní #1: Ondřej Bartoš

Příběhy nejúspěšnějších českých byznysových osobností už známe všichni téměř nazpamět. Jak ale tyto osobnosti tráví svůj volný čas, jak pracují se stresem nebo co by dělaly, kdyby o všechno přišly? Na to odpovídá tento seriál, ve kterém těm nejúspěšnějším Čechům podkládáme 10 otázek, které nám rozkrývají jejích způsob práce a přemýšlení.

Historicky prvním respondentem seriálu „Jak pracují a přemýšlí úspěšní“ je Ondřej Bartoš, investor a spoluzakladatel venture kapitálové společnosti Credo Ventures.

10 otázek pro Ondřeje Bartoše

Jak vypadá vaše typické ráno?

Vstanu lehce před sedmou, dám si snídani s dětmi a ženou, leckdy doděláváme narychlo úkoly. Pak odvedu dceru do školy (syn už chodí sám) a jdu pěšky do práce, což je příjemná půlhodinová procházka. Cestou poslouchám podcasty nebo audioknihy.

Jak vypadá váš typický víkend?

Pokud nejsem na cestách, trávím víkendy s rodinou, přičemž každý víkend je jiný. Někdy si zajedeme zalyžovat, jindy zahrát tenis a někdy zase zajedeme třeba na fotbal do Madridu. Některé víkendy naopak odpočíváme a jdeme jenom na procházku do Modřan nebo jsme v klidu doma. Je to barevny mix, ale nejvíc se snažíme cestovat, protože věřím tomu, ze to je pro děti vlastně nejedukativnější a nejzajímavější způsob trávení volného času.

Kolik hodin týdně pracujete a na čem?

Odhadem trávím prací tak 70 hodin týdně a pracuji na tom, aby Credo bylo nejúspěšnější VC firmou ve středoevropském regionu.

Co Vás motivuje?

Touha měnit svět k lepšímu a spokojený život rodiny. Ty věci spolu mimochodem souvisí.

Jak bojujete se stresem?

Snažím se ho mít co nejmíň a i v dobách, které jsou stresovější z definice, zachovávat chladnou hlavu.

Co Vám pomáhá k pracovní produktivitě?

Viz odpověď „Co vás motivuje“ :)

Co všechno potřebujete ke své práci? Jaké technologie využíváte?

MacBook Pro, iPhone X, AirPods, iWatch, ze softwaru hlavně Office 365 a G Suite.

3 nejoblíbenější knihy a proč?

Těch oblíbených knih je spousta, ale napadají mě teď tyhle tři: Outliers (Malcolm Gladwell), The Hard Things About Hard Things (Ben Horowitz), Measure What Matters (John Doerr) – všechny strhující formou popisuji nástrahy i highlighty businessu, v němž se Credo snaží uspět.

Do čeho investujete svůj čas a peníze?

Z drtivé části do svého businessu, tedy do Credo Ventures.

Přijdete téměř o všechno, včetně kontaktů, zůstalo Vám jen 100 tisíc Kč a znalosti, co uděláte?

Napřed se asi rozpláču, pak si vyhrnu rukávy a pustím se zase do práce. Začínal jsem se 60 tisíci Kč a nulovými zkusenostmi, tak by to mohlo byt rychlejší.

Hodnocení: +22
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.