2 minuty čtení

Jak investuje Mark Cuban? Hodně peněz v hotovosti a miliardový podíl v Amazonu

Jak investuje americká podnikatelská hvězda a jeden z porotců úspěšné televizní show Shark Tank? Většinu lidí asi překvapí, že poměrně jednoduše.

Žádné složitě diverzifikované portfolio, které by vyžadovalo každodenní několikahodinovou "údržbu". Naopak, Mark #Cuban se snaží udržet své investice přehledné a co možná překvapí nejvíc - poměrně konzervativní. Samozřejmě, odhlédneme-li od jeho investice do basketbalového týmu a několika startupů.

V rozhovoru pro Fox Business Network se šedesátiletý investor rozpovídal o svých burzovních aktivitách a vzhledem k jeho dřívějším prohlášením příliš nepřekvapila jeho hlavní investice.

"Mám skoro miliardu dolarů v akciích Amazonu. To je moje největší investice," řekl Cuban v rozhovoru, což bylo poprvé, kdy mluvil o výši svých akciových investic.

Už dříve Cuban v rozhovorech zmiňoval, že do jeho burzovního portfolia patří #Amazon a také #Netflix, přičemž tyto dva tituly drží už několik let. Jakého během té doby dosáhl zhodnocení, se můžeme jen domnívat. Každopádně oba tyto cenné papíry vykazují v posledních letech enormní růst.

V loňském roce majitel Dallas Mavericks řekl, že kromě Amazonu a Netflixu má ještě další čtyři dividendové tituly a také mnoho peněz v hotovosti. Část této hotovosti získal prodejem akcií Twitteru, které také nějaký čas držel. 

„Nedokážu s klidem říct, že mám stoprocentní důvěru ve vše, co se dnes na trhu i ve světě děje. A to mě znepokojuje, takže si raději ukládám spoustu peněz bokem, abych byl připraven,“ řekl tehdy.

Cuban v aktuálním rozhovoru také přiznal, že zvažoval kandidaturu na amerického prezidenta v roce 2020, ale rodina mu to nakonec rozmluvila. "Pokud dokážete změnit jejich názor, jdu do toho," řekl slavný investor s lehkou nadsázkou.

#investice #investovani #inspirace #burza #akcie

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.