2 minuty čtení

Miliardář Warren Buffett, jeden z hlavních investorů Apple, používá mobil za 500 Kč

Apple je největší jednotlivou investicí Berkshire Hathaway. Buffett si však očividně na chytré a nákladné telefony příliš nepotrpí.

Warren #Buffett v kapse saka iPhone nenosí. A to navzdory skutečnosti, že jeho #BerkshireHathaway vlastní 5,5 % společnosti Apple.

Místo toho používá skládací telefon od konkurenčního Samsungu (#Samsung SCH-U320), který lze online sehnat za 500-700 korun.

Byť je Apple nejdražší položkou v portfoliu Berkshire, Buffett s jeho vlajkovou lodí, jež stále zodpovídá za většinu příjmů společnosti, příliš mnoho zkušeností nemá. Zalíbil se mu však #iPad, na němž dle svých slov kontroluje cenu akcií a dělá své analýzy.

Buffett se nedávno svým telefonem pochlubil během televizního interview na stanici CNBC.

"Tady je mimochodem můj telefon. Alexander Graham Bell mi ho půjčil a já mu ho zapomněl vrátit," zavtipkoval Warren.

Na trochu vážnější notě následně Buffett prohlásil, že #Apple si dle jeho názoru "může dovolit nějakou tu chybu", když se pokouší prorazit na nových trzích, jako je zábavný průmysl. Investor již dříve vysvětlil, že jeho zájem o akcie Applu nepramení z krátkodobých finančních výsledků společnosti, ale z faktu, že má silnou značku a klientský ekosystém.

Miliardář dále v rozhovoru řekl, že má svůj telefon již nějaký ten pátek. Loni dokonce dostal #iPhone X, ale později přiznal, že si ho vůbec nezprovoznil a zůstal u svého Samsungu.

"Kamarád mi teď poslal desítku, ale zatím ji nepoužívám. Hodný přítel, dokonce mi všechno v dopise, který vypadal jako pro tříletého, vysvětlil. Napsal, že mě telefon nekousne a tak podobně. Zatím jsem ale nenašel odvahu." A jak to vypadá, Buffett se nakonec přechodu na iPhone vzdal a zůstal u svého starého dobrého telefonu.

#CEO Applu #TimCook se dokonce nabídl, že zaletí do Omahy a pomůže Buffettovi jeho nový iPhone nastavit. "Řekl jsem mu, že osobně přijedu do Omahy a poskytnu mu tech support," řekl Cook loni.

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.