2 minuty čtení

Bugatti nemá s odbytem problém. Divo za 5,8 milionu dolarů vyprodáno

Tahle původně francouzská automobilka za sebou nemá jednoduchou historii, ale od chvíle, co v roce 1998 značku koupil Volkswagen a v roce 2005 představil revoluční model Veyron, se Bugatti hřeje na výsluní.

Bugatti Veyron se vyráběl v letech 2005 až 2015 a díky svým neskutečně působivým vlastnostem – neotřelým designem počínaje a silou 1001 koní (později i více) konče – byl opravdovým hitem. Vyrobilo se ho celkem na 450 kusů a všechny si našly spokojené majitele.

Pro Volkswagen to však nebyl bezbolestný návrat značky Bugatti na trůn. Jelikož vývoj byl velmi náročný na technologie, automobilka na každém prodaném kusu prodělala kolem 2 milionů eur.

V roce 2016 se jeho nástupcem stalo Bugatti Chiron, které je stejně jako Veyron pojmenované po bývalém úspěšném francouzském automobilovém závodníkovi. Maximální vyrobený počet kusů 500, maximální možná rychlost 480 km/h, opět impozantní záležitost.

Pro všechny zaryté fanoušky si však automobilka připravila novinku, která jde v technologiích a schopnostech zase o kus dál – Bugatti Divo. S cenovkou 5 milionů dolarů za kus aktuálně nejdražší automobil ze stáje Bugatti. Světlo světa spatří všehovšudy 40 kusů a pokud už jste se chystali rozbíjet prasátko, nedělejte to, už je beznadějně vyprodáno.

„Bugatti vždy reprezentovalo perfektní vyváženost mezi výkonem, designem a komfortem. A naše nové Divo všechny tyto vlastnosti ještě vylepšuje,“ řekl k tomu prezident Bugatti Stephan Winkelmann.

„Příjemně nás také překvapila skvělá reakce zákazníků. Ukázali jsme Divo malé skupince majitelů Chironu a ti byli nadšeni, všech 40 kusů se okamžitě vyprodalo. Ukázalo se, jak skvělou práci náš tým odvedl,“ dodal Winkelmann.

Sice už je vyprodaný, ale dívat se na tohle promo video neomrzí:

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.