3 minuty čtení

Ranní zprávy 23.7.2019: Odložený oběd s Buffettem, vyhrožující Američané a zelení Keňané

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno! Zakladatel kryptoměny Tron Justin Sun právě odložil oběd s legendárním Warrenem Buffettem, který vyhrál v červnové aukci za více než 4,5 milionu dolarů. Údajně ze zdravotních důvodů. Tak snad se mu neudělalo špatně z té horské dráhy, na které všechny kryptoměny jedou. Přecijen, přesvědčovat o své pravdě Buffetta ve chvíli, kdy kryptoměny létají nahoru a dolů, by nebylo právě jednoduché. Úspěšný den všem!

-----

Slova dne

"Měli by přestat dělat politiku a začít objednávat."

Známý americký komentátor Jim Cramer má jasno ohledně toho, jaké kroky by nyní měla učinit Čína, aby se vyhnula dalším clům na zboží v hodnotě až 300 miliard dolarů. Americký prezident Donald Trump minulý týden na Twitteru napsal, že Čína podvádí, když neplní dřívější dohody ohledně objednávek nového zboží. Již dříve uvalená cla si vybírají svou daň, za druhé čtvrtletí rostla čínská ekonomika nejméně za posledních 27 let. Trumpovi jde o srovnání dlouhodobého obchodního deficitu i předvolební body.

-----

Číslo dne

365

Přesně tolik turbín má nová větrná elektrárna u jezera Turkana v Keni, asi 600 kilometrů od hlavního města Nairobi. Každá z těchto turbín má výkon 850 kilowattů a dohromady pokryjí až šestinu místní spotřeby elektrické energie. Už příští rok by přitom měla být "zelená" veškerá produkce elektřiny v této západoafrické zemi.

-----

Vítěz a poražený

BeyondMeat +9.85 % (194.20 USD)

Můžete jim to opakovat jak dlouho chcete, stejně neposlechnou. Podle tohoto článku jsou velmi aktivními investory do Beyond Meat mileniálové, kteří nehodlají brát v potaz ztrátovost firmy ani nadsazenou valuaci, ale pouze a jenom její misi za lepší svět.

Cadence Bancorporation -19.12 % (15.86 USD)

Investoři poslali akcie houstonské banky Cadence Bancorporation na nejnižší hodnotu od jejího vstupu na burzu v roce 2017 poté, co se ve druhém čtvrtletí ukázalo, že dřívější akvizice State Bank &Trust má stále ještě negativní dopad na finanční výsledky.

-----

Burza

Tak dnes Coca-Cola, Snapchat, Visa...potěší nebo zklamou?

-----

Bleskově

Česká antivirová společnost Avast oznámila, že za 60,8 milionu dolarů (téměř 1,4 miliardy korun) prodá 35procentní podíl v divizi Jumpshot britské firmě Ascential. Na zbývajících 65 procent bude mít analytická společnost opci.

Indie na druhý pokus vypustila úspěšně na cestu k Měsíci sondu Čandrájan-2, která se v září pokusí o přistání na jeho povrchu. Sondu tvoří družice, která bude obíhat kolem Měsíce, přistávací modul s vědeckými přístroji a šestikolové robotické vozítko.

Jak ukazuje inzertní platforma Audience Insights, ani mnohé skandály nebrání uživatelům Facebooku ve větší aktivitě. Největší sociální síť světa zaznamenala během prvního pololetí zvýšený počet lajků, komentářů i sdílení příspěvků v globálním měřítku.

Microsoft investuje jednu miliardu dolarů do platformy OpenAI, kterou v roce 2015 spoluzaložil také Elon Musk. Cílem tohoto partnerství je vyvinutí nové umělé inteligence, která bude schopná řešit komplexní úkoly a problémy.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #newsletter #zpravy #byznys #tron #buffett #microsoft #facebook #beyondmeat #avast #indie #kena #cramer

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.