2 minuty čtení

Alkohol, limonády a dokonce i džusy, to všechno vás podle vědy může zabít, tak opatrně

Tak jste se na rady všech lékařů a odborníků vzdali alkoholu i slazených nápojů a hrdě si každé ráno dáváte zdravou snídani se sklenkou čerstvého džusu? Nerad vám kazím radost, ale i tím zvyšujete riziko rakoviny.

Pro každého podnikatele je jeho vlastní zdraví alfou a omegou. Pokud se nebude cítit dobře, těžko může podávat nadstandardní výkony a vést svou firmu k úspěchům. Proto je dobré dávat pozor na to, co člověk jí a pije.

Že není úplně ideální nezřízené pití alkoholu je asi vcelku jasné. Podle této studie je absolutním maximem 5 alkoholických nápojů týdně (ne celých lahví, jen skleniček), přičemž už při dosažení této hranice nepatrně zkracujete svůj život. Jakmile hranici překročíte, srdeční potíže, infarkt či aneurysma jsou jen otázkou času.

Se slazenými nápoji typu Cola či Red Bull se to má naprosto stejně, přičemž vaším "dopravním prostředkem" ke všem zdravotním obtížím zde bude obezita. Navíc u těchto nápojů je velkým problémem to, že se sice těsně po jejich konzumaci díky rychlým cukrům cítíte plni energie, ale po vyprchání jste na tom ještě hůř než předtím.

Ale teď k tomu hlavnímu, co mě zaujalo. Podle této studie totiž nejsou ideálním nápojem ani stoprocentní džusy. Ano, ty, které člověk vždy považoval za něco opravdu zdravého. Sice je potřeba provést ještě několik dalších studií, aby se závěry potvrdily, ale i džus zvyšuje riziko vzniku rakoviny.

Nejsem výživový specialista, takže do toho nechci nijak zabrušovat, protože vybrušování by mohlo být hodně složité (zájemci nechť navštíví zmíněné stránky se studiemi), ale ačkoli to vypadá, že nám nezbývá než pít neustále obyčejnou vodu, myslím si, že v rozumné míře se dá zvládnout všechno. Jen prostě člověk nesmí pod dojmem posilujícího zdraví vypít každé ráno litr džusu.

#zdravi #strava #zivotosprava #alkohol #limonady #dzusy

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.