2 minuty čtení

Ray Dalio radí studentům: Pařte jako blázni a známky neřešte!

Pokud tohoto úspěšného investora ještě neznáte, měli byste to rychle napravit. Ray Dalio založil investiční fond Bridgetwater Associates, který spravuje aktiva v hodnotě 160 miliard dolarů a sám patří s majetkem kolem 14,5 miliardy dolarů mezi 100 nejbohatších osobností světa.

Ray Dalio se nebojí sdílet své myšlenky a zkušenosti, což před pár měsící ukázal na Redditu, kde odpovídal na otázky fanoušků a dalších zájemců.

V rámci diskuze se například Dalio podělil o svůj pohled na ochranu před blížící se krizí. Podle něj by si investor měl dát záležet na diverzifikaci svého portfolia tak, aby nemělo velké výkyvy nejen na medvědím, ale ani na býčím trhu.

Zároveň by podle Dalia neměl investor předpokládat, že to, co bylo dobré posledních pár let, bude dobré i nadále. Měl by se tak snažit své portfolio pravidelně obměňovat a samozřejmě prodávat co je drahé a nakupovat to levné.

V diskuzi také zazněly otázky na téma mladých lidí a jejich přístupu k životu a možnosti uspět. K tomu Dalio řekl, že podle něj jsou velmi důležitá přátelství, že to je něco, co utvářelo jeho život a pomohlo mu dostat se tam, kde je dnes.

Když se ho jeden uživatel zeptal konkrétně, co by měl aktuálně jako student dělat, dostalo se mu celkem jasné odpovědi:

„Pařte jako blázen a neberte známky jako tu největší prioritu. Důležité jsou pro vás nasbírané zkušenosti a nové kontakty.“

Ray Dalio je také autorem bestselleru s názvem Principles: Life and Work, kterou si můžete objednat například na Amazonu, český překlad bohužel zatím není k dispozici.

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.