3 minuty čtení

Lidé se bojí inflace, roste zájem o alternativní investice

Mnohokrát jsme psali o hrozbě rostoucí inflace a lidé nyní hledají nové způsoby, jak se před ní chránit. Pojďme se podívat na způsoby, které můžete použít, abyste se ochránili před inflací.

Nemovitosti

Účel koupě bytu se v průběhu let postupně měnil. Lidé si uvědomili, že je to velmi výhodný způsob, jak zhodnocovat peníze. V době pandemie se zájem o tuto možnost ochrany před inflací ještě zvýšil. Trh je nyní pro tento investiční nákup příznivý. Banky udržují nízké úrokové sazby a podmínky jsou volnější. Spolu s neustálým růstem cen nemovitostí to tedy vypadá jako velmi dobrý nápad.

Pravdou je, že tato investice je dlouhodobá a ve velké většině případů zisková. Tento typ investice je velmi dobrou ochranou před inflací. Postrádá však likviditu. Vyplácení peněz trvá dlouho a pokud se to budete snažit urychlit, můžete přijít o peníze prodejem pod cenou. V případě potřeby také není možné vzít si finanční prostředky s sebou. Navíc není možné vzít jen malé množství z hodnoty nemovitosti a platit s ní.

Drahé kovy

Další možností, do které lidé investují, jsou drahé kovy. Pokud jde o vývoj trhu, jedná se o jeden z nejlepších způsobů ochrany vašich peněz. Drahé kovy mají nulový úrok, ale i nulový úrok je lepší než negativní. Drahé kovy byly po dlouhou dobu považovány za bezpečné útočiště.

I drahé kovy mají ale své stinné stránky. Jednou z nich je, že abyste skutečně vlastnili drahé kovy, musíte je správně skladovat, což může být nákladné. Není také bezpečné přepravovat větší množství zlata. Cestování s větším množstvím drahých kovů také není příliš pohodlné. A je velmi komplikované poslat platbu tímto způsobem.

Kryptoměny

Dostáváme se ke kryptoměnám. To je oblast, kde člověk může hodně získat, ale také hodně ztratit. Je to velmi dynamický trh, který se může změnit za minutu. Zájem o kryptoměny však za posledních deset let neustále roste. Kryptoměny ukázaly, že se s krizí dokážou velmi dobře vyrovnat, a i po velkém poklesu se pokaždé velmi rychle vzpamatovaly.

Je velmi snadné cestovat s kryptoměnami a můžete velmi rychle odeslat platbu, dokonce i na druhý konec světa. Trik je v tom, že musíte vědět, do kterých kryptoměn investovat a také jak je bezpečně ukládat.

Závěr

Každý člověk má jiný přístup k investování. Investice obecně vyžadují hodně studia. To samozřejmě platí i pro kryptoměny. Pro všechny investice ale platí - nikdy neinvestujte do ničeho, čemu vůbec nerozumíte, co vypadá na první pohled příliš dobře a také neinvestujte více, než o kolik si můžete dovolit přijít. 

Zdroj: roklen24.cz

#inflace #investice #zajisteni #investovani #nemovitosti #kryptomeny #platoncoin

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Výhoda kryptomně spočívá v tom, že do nich lze investovat už za pár korun, což se o drahých kovech a zejména nemovitostech říct nedá. Možná škoda, že jsou kryptoměny pro řadu lidí stále neprobádaným územím... 

    +1