5 minut čtení

2 žhavé akcie, které jsou ideální příležitostí pro mladé investory

Podívejte se blíže na vysoce růstové společnosti, které nabízejí možnost v budoucnu zajímavě zbohatnout. Zauvažovat o nich mohou kromě nováčků na akciovém trhu, také zkušenější investoři. Rozhodující je dostatečně dlouhý investiční horizont.

Letošní akciová show přilákala na akciové trhy řadu nováčků, přičemž se někteří z nich narodili dokonce v tomto tisíciletí. Víte, kde tito mileniálové s velkou oblibou investují? Houfně si zakládají své obchodní účty na platformě #Robinhood, která je známá svými obchody bez provizí, možnosti investování do frakčních akcií a rovněž „dárky“ v podobě akcií zdarma pro nové uživatele. Zatím je však aplikace bohužel dostupná pouze pro uživatele s americkým občanstvím. Nezoufejte, v Čechách máme na výběr rovněž z celé řady zajímavých platforem, jejichž srovnání si můžete přečíst zde na Warengo.

Vraťme se však k Robinhoodu, který nabízí zajímavý pohled na věkové složení investorů. Uživatelská základna online obchodní platformy se v letošním roce rozrostla o miliony uživatelů, přičemž průměrný věk jednotlivých investorů je pouhých 31 let. To naznačuje, že akciové trhy již dávno nejsou výhradním revírem postarších gentlemanů s miliony na bankovním účtu.

Na jedné straně je vložení peněz na akciový trh v mladém věku fantastickým krokem. Vzhledem k tomu, že trh jako celek a kvalitní tituly v průběhu času rostou na ceně, je potenciál růstu bohatství na akciovém trhu mimořádný.

Platforma Robinhood poskytuje mileniálům a začínajícím investorům nástroje, které potřebují, aby dlouhodobě uspěli. Namísto toho však řada z nich investuje do penny-stocks a obecně společností v problémech, u kterých se snaží využít aktuálního propadu ceny.

Pokud chtějí být investoři na Robinhood a nejenom ti, úspěšní a skutečně budovat bohatství, budou muset změnit svůj herní plán, a to hned dvakrát. Měli by začít přemýšlet dlouhodobě, a především vybírat kvalitní podniky, do kterých investují. Pokud také splňujete předpoklad dlouhodobého časového horizontu a hledáte akcie s potenciálem, pak mohou být právě tyto dvě méně známé #akcie příležitostmi, které z vás za pár let udělají boháče.

Fastly

Pokud využijí mladí investoři čas jako spojence, můžou se stát růstové akcie oporou jejich portfolia. Poskytovatel cloudové platformy #Fastly může být přesně takovým titulem. Jak jste možná zaznamenali, akcie Fastly během října prudce reagovaly na snížení prognózy tržeb ze strany vedení společnosti. Původně očekávaných 75 milionů dolarů bylo sníženo na 71 milionů. Tento výsledek nakonec potvrdily i ohlášené hospodářské výsledky za Q3 2020.

Za propadem oproti původním předpokladům stálo především přerušení činnosti TikTok v USA, který byl největším zákazníkem Fastly, tvořící cca 12 % tržeb společnosti. I přes tuto ránu však nakonec klesly od původních předpokladů tržby o 4 miliony dolarů. Říjnový propad ceny akcií na polovinu se však zdá přeci jenom poněkud přehnaný, vezmeme-li v úvahu, že se meziročně jedná o 42% růst tržeb.

Fastly také za jediné čtvrtletí vzrostl počet zákazníků o 5 % na 2047, čímž společnost navázala na rekordní růst v předcházejícím čtvrtletí. Lze téměř s jistotou říci, že většina klientů Fastly bude utrácet za jeho služby stále více peněz, jak přirozeně poroste poptávka po cloudových službách, což by se mělo v budoucnu odrazit pozitivně i na růstu tržeb.

Říjnový výprodej na akciích Fastly se nakonec může ukázat jako požehnání pro dlouhodobé investory, kteří uvažují o nynějším nákupu tohoto titulu.

Sea Limited

Začínající investoři by měli také zauvažovat o dlouhodobém nákupu singapurské společnosti Sea Limited.

Možná jste už slyšeli, že právě jihovýchodní Asie může v nadcházejících desetiletích nabídnout vynikající růst. Existuje přitom několik výjimečných společností, které se vysloveně zaměřují na tento rozvíjející se region světa. Sea Limited je společností s přesně takovým zaměřením, k tomu slibuje investorům udržitelný dvouciferný růst tržeb.

Sea Limited doposavad generuje většinu svých zisků z herní divize společnosti. Free Fire platforma dosáhla ve druhém čtvrtletí letošního roku svého vrcholu s více než 100 miliony aktivních denních uživatelů. Počet měsíčních platících uživatelů pak byl v červenci meziročně na dvojnásobku.

Není to však herní aréna společnosti, která by měla houfně přitahovat mladé investory. Jedná se spíše o e-commerce platformu #Shopee a také divizi podnikání Sea Limited v oblasti digitálních finančních služeb. V červenci se Shoppe podařilo zvýšit meziročně tržby na trojnásobek, za což vděčí především současné situaci, která nahrává přesunu většiny nákupů do online prostoru. I v post pandemické době se však očekává trvalá změna nákupního chování spotřebitelů, a proto by měla platforma Shopee i nadále růst. Sea Limited také v červenci vykazovalo již 15 milionů uživatelů využívajících jeho mobilní peněženku, kde je vidět také stabilní růst uživatelské základny.

Sea Limited tak disponuje mnoha způsoby, jak může vydělávat peníze, což z něj logicky činí titul, o kterém mohou mladší investoři s dlouhým časovým horizontem zauvažovat.

#americkeakcie #asijskeakcie #akciovytrh #milenialove #investovani #SeaLimited

Hodnocení: +19
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.