3 minuty čtení

Situace na trzích 21. října

Slabost amerického dolaru pozorovaná včera je stále výraznější - americká měna ztrácí prakticky na celém širokém trhu.

Dnes jsou nejsilnějšími měnami měny protinožců, které vyrovnávají včerejší ztráty v reakci na „holubice“ od RBA a RBNZ. Norské koruně se stále daří, ale švédské ne. Libra je silná - #GBPUSD je opět nad 1,30, i když se v tématech brexitu neobjevilo nic nového.

Slabost dolaru nejde ruku v ruce s optimismem na Wall Street. O tomto lze říci, že je umírněný - včera jsme měli odraz od dřívějšího poklesu indexů, ale nebyl nikterak velký.

Investoři se snaží hrát na strunu čtvrtého fiskálního balíčku, ale je těžké spekulovat pouze s nadějemi. Včera uplynulo ultimátum stanovené reportérkou Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosi na Donalda Trumpa. Večer však agentury citovaly její prohlášení, že intenzivní rozhovory budou pokračovat, jakmile se strany přiblíží k dosažení kompromisu. Podle jejího názoru existuje šance na dokončení tématu do konce tohoto týdne. Zajímavé je, že přední demokratická politička také dodala, že doufá, že Kongres rovněž vypracuje další podporu v souvislosti s pandemií, a to příští týden. Jak interpretovat tato slova? Je tento klasický oční bulvár před volbami 3. listopadu? Je toho mnoho.

Po signálech, že rozhovory pokročily, nebude žádná ze stran chtít vytvořit dojem, že to byla jejich chyba, že byly rozbité. Zejména to, že klíčová televizní debata #Trump-Biden je před námi (v noci ze čtvrtka na pátek). Jedinou otázkou je, kdy trhy přestanou věřit, že tento měsíc je možný čtvrtý fiskální balíček schválit. V této souvislosti má vůdce republikánské většiny v Senátu (McConnell) pravdu, raději se soustředí na mini balíček 500 miliard dolarů. Problém je v tom, že jeho kroky budou neúčinné, pokud Sněmovna reprezentantů nebude souhlasit s hlasováním Senátu...

Ve srovnání s ostatními měnami euro již několik dní vyčnívá pozitivně. V případě #EURUSD jsme zlomili důležitý odpor na 1,1830. Včera byla překonána další důležitá etapa v procesu vydávání společného dluhu - Evropská komise vydala evropské dluhopisy v hodnotě 17 miliard EUR, jejichž prostředky mají být přiděleny na sociální programy #EU (SURE). Hlášená poptávka byla gigantická, což ukazuje, že trh hodnotí směr těchto aktivit celkem pozitivně.

Další analýzy trhů můžete přečíst na www.bossainfo.cz .

ZDROJ: www.bossafx.pl 

Autor: DM BOŚ / Marek Rogalski

UPOZORNĚNÍ: Informace v tomto článku slouží pouze ke studijním účelům a v žádném případě nejde o investiční doporučení.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.