4 minuty čtení

50 % uživatelů Warengo čeká do konce roku Home Office a 30 % doma sedí hůř než v kanceláři. Existuje řešení?

Minulý týden jsme v newsletteru těch z vás, jež aktuálně pracují na home office, ptali, jak jejich domácí pracovní místo vypadá a zda jste s ním po všech stránkách spokojení. Výsledky průzkumu jsou více než zajímavé.

Chcete se i doma cítit jako ve své kanceláři? Pokračujte ZDE.

33,7 % všech dotázaných čtenářů Morning News například uvedlo, že doma mohou nerušeně pracovat z vlastní pracovny. Celých 60 % však pracuje pouze v rámci nějakého pracovního koutku – například v obýváků. Zbylých asi 6 % pak v rámci home office raději vyráží pracovat někam mimo domov (do kavárny, parku nebo do pronajaté kanceláře).

Nabízí se proto otázka, jak pohodlná je pro většinu lidí taková každodenní mnohahodinová práce uprostřed prostoru, který pro tyto účely původně vůbec nebyl navržen. Byť si to totiž možná neuvědomujete, podvědomí neustále okolí vnímá a na všechny rušivé elementy vás ihned neopomene upozornit.

A tak se najednou přistihnete, že místo práce přemýšlíte nad tím, jestli by to nechtělo větší stůl, nebo že byste před Vánoci měli ještě stihnout umýt okna. Stačí i úplná maličkost. 100% komfort si proto dnes ve své domácí pracovně užívá jen 38 % dotázaných. Naproti tomu celá polovina přiznala, že své pracoviště pro home office ještě nemají tak úplně hotové a nějaké to vylepšení by uvítali.

Aby taky ne, když celých 80 % dotázaných potvrdilo, že je práce na home office buď čeká již s jistotou až do konce letošního roku, nebo už nyní minimálně vědí, že je pravidelná práce z domova čeká – odpovědi jsme navíc sbírali ještě před poslední vlnou epidemiologických nařízení, takže je klidně možné, že dnes už je toto číslo ještě vyšší.

Pro 75 % dotázaných navíc prostředí, v němž se nyní doma snaží – více či méně – pracovat stejně produktivně jako dříve v kanceláři, představuje důležitý aspekt jejich celkové efektivity. Jen 25 % odpovědělo, že nábytek ani doplňky na svém domácím pracovním stole neřeší.

Podobně to dopadlo v případě židle, na níž uživatelé Warengo doma při home office sedí. Více než 37 % odpovědělo, že na kvalitu a ergonomii své pracovní židle dbají i doma. Dalších téměř 31 % pak přiznalo, že mají doma ucházející pracovní židli, která však kvalit jejich židle v kanceláři nedosahuje. To může být potenciálně problém – zvlášť, pokud se home office perioda protáhne až do dalšího roku.

Jak neuspokojivou situaci vlastního home office pracoviště nebo home office pracovišť vašich zaměstnanců řešit? Jednou možností je pokusit se vymyslet nějaké řešení na vlastní pěst a doufat, že bude fungovat a všichni budou spokojení.

Druhou možností je nechat řešení na odborníkovi, který se specializuje na designování smysluplných, efektivních a pohodlných pracovních prostor. Takovým je i společnost Konsepti, jež společně se značkami Javorina a Royal Comfort spadá pod skupinu Premium Design Group. Nová doba si totiž žádá nová řešení a pomoc designera, který (nebo vašim zaměstnancům z firmy) pomůže uvést domácí pracovnu do pořádku, vám může nejen v nejbližší budoucnosti, ale i v případě jakékoli podobné krize v budoucnu ušetřit hromadu času a v důsledku i peněz.

 

Doba, kdy se společnostem či podnikatelům stačilo zajímat pouze o to, jak vypadají jejich společné kancelářské prostory, je ta tam. Největší společnosti na světě už si tuto skutečnost uvědomují, a dokonce svým zaměstnancům poskytují finanční příspěvky na nákup kvalitního vybavení do domácí pracovny. Nevyhovující vybavení totiž znamená nedostatečné soustředění, horší efektivitu práce a na vrcholu pyramidy potenciálně horší výkonnost celé firmy jako celku.

Trh již na tuto novou vlnu poptávky zareagoval, a tak si dnes nemusíte do domácí pracovny kupovat zvlášť pracovní stůl, zvlášť odjinud kvalitní židli a z třetího obchodu pak doplňky. Vše je totiž možné pořídit najednou třeba právě od Konsepti, a to na jednom místě a dokonce i v předem připravených designových sestavách, jejichž nabídku najdete ZDE.

#homeoffice #pracovniprostredi #pracovnizidle #komfort #efektivita #design #premiumdesigngroup

Hodnocení: +16
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.