Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Vždycky si u operačních leasingů říkám, jak to ta automobilka udělá, aby jí pak na parkovišti nestála hromada ojetých 3 roky starých aut, které už jednoduše nikdo nechce, protože všichni klienti si na tento systém zvykli a teď si na operák chtějí vzít zase něco novějšího. 

    0
    • Co jsem si všiml, Tome, tak už se začíná objevovat sekundární trh, kdy se leasujou i ojeté vozy. Nevím, jak moc je to úspěšný byznys model, protože já bych se bál vzít ojetinu na leasing. Ale děje se to. Nebo je prodávají v bazarech. Nehledě na to, že leasing je pořád úvěr a nedostane ho každý a tím pádem spousta lidí nemusí na nové auto vůbec dosáhnout a sáhne po ojetině. 

      0
    • Bazary vidím pro automobilky jako jediné relevantní odbytiště aut po operačním leasingu. Taky bych nebyl dvakrát nadšený z auta po někom, kdo ho tři roky používal s vědomím, že stejně není jeho, takže nemusí myslet na to, jak bude jezdit za 5 nebo 10 let. Když bych zároveň věděl, že to auto není ani moje. Tam bude asi klíčový ten cenový rozdíl mezi operákem pro nové/ojeté auto. Vím, že třeba v USA už jsou některé operační leasingy neuvěřitelně nízko, a to pak asi mnohem víc lidí neodolá a jdou i do ojetiny, když je to třeba 75 $ měsíčně. Tady jsem třeba rychle vygoogloval top nabídky pro tenhle měsíc v USA (předpokládám nové vozy): https://cars.usnews.com/cars-trucks/cheapest-lease-deals Takže bych se nedivil, že s ojetinou není problém dostat se třeba o 50 % dolů.

      0