2 minuty čtení

Bitcoin je poprvé po 10 měsících nad hranicí 8 tisíc dolarů. Stejně je to odpad, říká O´Leary

Akcie padají, kryptoměny se radují. Je to právě současné napětí na akciových burzách, které nemalou měrou přispívá k tomu, že investoři své peníze přesouvají směrem k bitcoinu a spol.. I tak se ovšem najdou tací (a není jich málo), kteří v tomto digitálním platidle stále nevidí žádnou hodnotu.

Bitcoin se letos oklepal z těžkého loňského propadu a v podstatě od začátku roku přidává na své hodnotě, přičemž poslední měsíc se jeho růst zintenzivňuje, když například jen za poslední týden přidal dokonce 40 %, aby poprvé od loňského července překročil hranici 8 tisíc dolarů za kus.

Tím na sebe logicky znovu strhává pozornost médií a samozřejmě také mnohých investorů, často takových, kteří vůbec nic nevědí o jeho fungování, jen se řídí zprávami a hybnou silou davu. Tedy podobně, jako tomu bylo na konci roku 2017, kdy cena nejslavnější kryptoměny vyrostla až k astronomickým 20 tisícům dolarů.

Mnozí si zároveň říkají, že současný růst potvrzuje to, že dřívější vysoké hodnoty nebyly náhodné, ale že v bitcoinu a dalších kryptoměnách se skrývá opravdová hodnota. Hodnota, do které se vyplatí investovat.

S tím však rezolutně nesouhlasí známý podnikatel a člen poroty pořadu Shark Tank Kevin O´Leary. Ten je známý svou velmi upřímnou mluvou a nejinak tomu bylo v dnešním rozhovoru pro CNBC.

„Chápu, že každý má svůj názor, ale podle mě je to zbytečná měna. Je to odpad. Uvedu příklad. Když si například budu chtít koupit nemovitost ve Švýcarsku, prodávající po mě při platbě bitcoinem bude chtít nějaké záruky. To znamená, že to není skutečná měna,“ vysvětlil svůj postoj O´Leary. Celé vysvětlení najdete ve videu níže.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.