2 minuty čtení

Novinka z Googlu: chystá se otevřít svou první maloobchodní prodejnu

Google je blízko podpisu dohody, která má podle Chicago Tribune zajistit společnosti kontrolu nad prodejními prostory o velikosti 1300 čtverečních metrů.

Jednalo by se o první trvalou prodejní plochu Googlu, který je řazen do ligy největších technologických hráčů kam patří ještě Apple, Microsoft a Amazon, přičemž všechny zmíněné společnosti již své kamenné prodejní prostory mají. 

Je-li zpráva pravdivá, pak otevření maloobchodní prodejny, která by sloužila jako výkladní skříň pro produkty Google, zní celkem logicky. Seznam zařízení a produktů společnosti je poměrně dlouhý a neustále se natahuje. Společnost každopádně uvedla, že fámy a spekulace nebude komentovat.

Dává prodejna Googlu smysl?

Určitě dává. Mezi produkty internetového giganta patří populární inteligentní domácí reproduktor, telefonní linka Pixel, nebo inteligentní hardwarové zařízení Chromecast, které slouží ke streamování digitálního obsahu. Po připojení k televizoru a Wi-Fi síti umožňuje přehrávat obsah z internetu či místních zařízení. Seznam produktů je však mnohem delší a neustále se rozšiřuje.

Doposud se společnost spokojila s umístěním svých showroomů do větších obchodů typu Best Buy nebo s dočasnými pop-up obchody čili krátkodobými pronájmy maloobchodních prostor. Největší technologičtí rivalové jako Apple, Microsoft a Amazon však už své kamenné obchody dávno využívají. Rozhodl se je tedy Google konečně následovat?

Už v roce 2013 unikla zpráva, že se v sanfranciských vodách pohybuje člun, který je tajně řízen společností Google. Ačkoliv se spekulovalo, že společnost používá člun jako plovoucí datové centrum, nakonec se ukázalo, že se jedná o originální showroom pro Google Glass a další produkty. Možná, že se nyní vedení společnosti rozhodlo jít více standardní cestou.

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.