2 minuty čtení

Jednoduchá investiční rada Warrena Buffetta, které by se měli držet všichni investoři

Miliony investorů po celém světě neustále hledají tu tajnou formuli, která by je dovedla k bezchybným investicím a miliardovým majetkům. Warren Buffett ji má a je velmi jednoduchá.

Měli bychom být opravdu vděční, že žijeme v době Warrena Buffetta a máme jedinečnou možnost naslouchat jeho životním i investičním radám. Legendární investor se naštěstí nikdy nestranil médií a vždy ochotně a trpělivě popisoval své myšlenkové pochody.

Ačkoli jsou jeho zkušenosti více než ověřeny miliardovým majetkem a pozicí jednoho z nejbohatších mužů světa, ambiciózní investoři mají občas problém mu naslouchat. Proč? Protože jeho investiční strategie je postavená na trpělivosti, skromnosti a pokoře.

V dnešní extrémně rychlé době se nepěstuje ani trpělivost, ani skromnost a bohužel často ani na pokoru místo nezbývá. Miliony začínajících investorů vstupují na burzu s tím, že během krátké chvíle vydělají miliony dolarů, koupí si luxusní automobil a všem na sociálních sítích ukáží, že právě oni jsou nejlepší a že na to mají.

Nepřekvapí proto, že i přes jednoduchost Buffettova tajemství investičního úspěchu, se najde jen velmi málo těch, kteří by si tento návod vzali opravdu k srdci. Budete mezi ně patřit? Snad ano, návod majitele Berkshire Hathaway zní takto:

.

„Jediné, co musíte udělat, je nakoupit akcie firem z různých segmentů amerického trhu a pak přestat číst noviny a poslouchat lidi jako jsem já.“

.

Buffett k tomu zároveň dodává, že je potřeba zůstat se svými investicemi doslova nehybný a neskákat po každé příležitosti, která se objeví. Protože neustálý pohyb podle slavného investora není součástí úspěšného investování.

Proto devětaosmdesátiletý investor často opakuje, že jeho firma Berkshire Hathaway například nikdy neinvestovala v rámci IPO, protože trh, který je zrovna plný emocí, zvířecích instinktů a nadsazených cen, není právě nejrozumnějším místem, kam se se svými penězi vydat.

Jste připraveni vložit své peníze do několika vybraných firem a pak na několik let zavřít oči a věřit? Pokud ano, může to být vaše cesta mezi investiční legendy.

#warrenbuffett #buffett #rady #tipy #investovani #strategie #buyandhold #akcie

Hodnocení: +37
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Vsimnete si, kdo nejvice pred kryptomenami varuje.... Lide, kteri maji na soucasnem financnim systemu nejvetsi zajem. Vubec bych se nedivil, kdyby se casem ukazalo, ze ac proti kryptu broji, patri k nejvetsim investorum do digitalniho zlata :wink:
    +1
    • No samozřejmě, aby měli nakoupeno postupně bez výrazného zvyšování cen než se do toho vrhne rychlého zbohatnutí chtivý retailových investor. Jenže to většině nových lidí nedocvakne a budou na tom podobně jako ti, co nakupovali na konci 2017 a pokud to podrželi tak teprve teď “jsou na svém”...

      0
  • Hned mne napadl tento citát: „Rozdíl mezi úspěšnými lidmi a velmi úspěšnými lidmi spočívá v tom, že velmi úspěšní lidé říkají skoro na všechno NE.“ Warren Buffett
    +1
  • Easy business (y)
    0