2 minuty čtení

Wall Street se přidává k bojkotu hotelů, které vlastní brunejský sultán

Významné bankovní instituce následují celebrity v boji proti nelidským zákonům v Bruneji a svým zaměstnancům zakazují na obchodních cestách využívat hotely ze skupiny Dorchester Collection.

Na začátku dubna jsme psali o tom, že významné celebrity západního světa se tvrdě ohradily proti krokům brunejského sultána, který na konci března prosadil tvrdší právo šaría ve své zemi. To například znamená, že za homosexualitu nebo cizoložství může následovat trest smrti ukamenováním.

George Clooney, Elton John či Ellen DeGeneres okamžitě vyzvali k odvetě ve formě bojkotu hotelů, které skrze Dorchester Collection brunejský sultán vlastní. Ve skupině se nachází prestižní hotely v Římě, Paříži či Los Angeles.

První výsledek na sebe nenechal dlouho čekat, když uživatelé na sociálních sítích zaplavili profily zmíněných hotelů tolika nenávistnými komentáři, že ty ze sítí raději úplně zmizely. Ačkoli mnoho lidí zpochybňovalo možný účinek těchto kroků a výzev, věci se pomalu dávají do pohybu.

K celebritám a široké veřejnosti se nyní přidávají také významné finanční instituce nejen z Wall Street. Jak zjistila americká média, tyto společnosti nyní svým zaměstnancům zakazují, aby na svých služebních cestách využívali k pobytu právě hotely ze skupiny Dorchester Collection.

„Tyto nové brunejské zákony porušují základní lidská práva a my jsme přesvědčeni, že je naší povinností se proti tomu vymezit. Hrdě podporujeme práva LGBTIQ komunity po celém světě a proto pravidelně přehodnocujeme naše partnerství, abychom si byli jisti, že i naši partneři k tomu mají stejný přístup,“ řekl Stewart Lewis, člen představenstva Deutsche Bank.

Deutsche Bank byla jednou z prvních, která na nové brunejské zákony zareagovala, postupně se však přidaly další instituce jako Goldman Sachs, Bank of America, CitiGroup, Jefferies, Morgan Stanley či Nomura.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.