2 minuty čtení

Developer YIT prodal loni přes 340 bytů a překročil obrat 1 mld. korun

Původem finská společnost YIT vloni, kdy oslavila 10 let v ČR, prodala 341 nízkoenergetických bytů a opět dosáhla obratu více než 1 mld. Kč. Nadále se tak řadí mezi pět nejsilnějších hráčů na pražském rezidenčním trhu.

Další byty ve finském stylu

Svou pozici na trhu si YIT prostřednictvím nových akvizic a prodejů stále upevňuje. Letos plánuje zahájit výstavbu až 500 bytů v Praze 5, 9 a 11. Nově se navíc chystá vstoupit do segmentu nájemního bydlení.

Vlajková loď YIT: projekt Suomi Hloubětín 

YIT letos významně pokročí se stavbou svého doposud nejrozsáhlejšího rezidenčního areálu Suomi Hloubětín.  Během února v něm začne pracovat již na osmé etapě Pori s 82 jednotkami a ve třetím čtvrtletí pak na deváté nazvané Vantaa s více než stovkou bytů.. Letos zde také začne stavět mateřskou školu podle návrhu finského architekta Jyrkiho Tasy. V sousedství Suomi Hloubětín navíc na podzim v rámci prvních dvou fází Kemi a Tornio zahájí výstavbu polyfunkčního komplexu Lappi Hloubětín.Ten vedle bydlení zahrne také rozsáhlé komerční prostory o výměře až 3500 m2 a celkově tak rozšíří novou finskou čtvrť, která vyrůstá na rozhraní Vysočan a Hloubětína.

Projekty na Barrandově i v Košířích

Další projekt postaví developer v oblíbené rezidenční lokalitě pražského Barrandova. V prvním čtvrtletí zde v rámci první etapy areálu Ranta Barrandov (vizualizace komplexu na obrázku) začne stavět čtyři domy se 141 byty a zbylé čtyři se 118 jednotkami pak chystá na podzim. Na jaro připravuje projekt Parvi Cibulka s loftovým bydlením ve zrevitalizované industriální budově Meopta v Košířích. Vzhledem k tomu, že se bývalá továrna nachází v bezprostřední blízkosti vznikající novostavby Aalto Cibulka, plánuje YIT z prostranství mezi oběma budovami vytvořit zelený vnitroblok  s odpočinkovými místy pro rezidenty. V polovině roku pak společnost představí nový projekt v Praze 11 a v závěru roku plánuje dokončení rezidencí Aalto Cibulka s 250 byty, Koru Vinohradská s 59 jednotkami a etapy Lahti v Suomi Hloubětín se 104 byty.

Hodnocení: +2
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.