1 minuta čtení

Slováci změnili pravidla, Uber se vrací do bratislavských ulic těsně před mistrovstvím světa

Skoro rok nemohli obyvatelé slovenské metropole využít služby jakékoli alternativní taxislužby. To se však s příchodem nového zákona mění.

Americká alternativní taxislužba Uber čelí legislativním překážkám po celém světě už několik let, proto ani naši východní sousedé nebyli výjimkou. Firma Travise Kalanicka a Garretta Campa tam po rozhodnutí soudu přestala fungovat loni na jaře.

Na začátku dubna však vstoupily v platnost nové úpravy zákonů, které umožňují převážet cestující bez prokazování odborné způsobilosti či finanční spolehlivosti. Stejně tak odpadla podmínka vlastnictví nebo pronájmu stanoviště taxislužby.

To byl signál pro Uber, aby se na slovenský trh vrátil. Dokonce ve velmi vhodnou chvíli.

„Ohlášení návratu není náhodné. Chtěli jsme být zpět v Bratislavě právě v době konání mistrovství světa v ledním hokeji,“ uvedl generální manažer Uberu pro střední a východní Evropu Ash Kebriti.

Hokejové mistrovství světa se koná v Bratislavě a Košicích, americká firma, chystající se brzy vstoupit na burzu, bude zatím fungovat pouze v hlavním městě Slovenska. Jak Kebriti doplnil, zájem řidičů i cestujících je vysoký a čekací doba by se měla z nynějších asi pěti minut postupně zkracovat.

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.