2 minuty čtení

Ranní rutina, která pomáhá Michaelu Phelpsovi pracovat každý den naplno

Ve světě asi nenajdete úspěšnou osobnost, která by neměla svou pravidelnou ranní rutinu, která jí pomáhá nastartovat den. A ani několikanásobný olympijský vítěz Michael Phelps není výjimkou.

Jak bývalý elitní závodník nedávno prozradil serveru CNBC, i po skončení aktivní kariéry potřebuje pohyb k tomu, aby dokázal každý den podávat maximální výkon. Přestože se z něj stal podnikatel a často cestuje, čas na cvičení si prý najde vždy.

„Být schopen zacvičit si a zpotit se, to je to, co potřebuji. Takže se každý den snažím najít si alespoň 20 až 30 minut jen pro sebe, to mi pomáhá být lepším otcem, manželem i větším dříčem,“ prozradil Phelps CNBC.

Pokud je zrovna na obchodních cestách, je to hned ta první věc, kterou ráno udělá. Pokud je naopak doma v Arizoně, vstane v 6:30, postará se nejdříve o snídani pro celou rodinu, rozveze děti do školky a teprve potom se věnuje cvičení.

„Někdy jezdím na elipticalu, jindy zase na kole. Po dlouhé době jsem zase začal zvedat činky. Snažím se to střídat, abych se náhodou nezačal nudit. Cvičení je v podstatě takový můj kompletní budíček, díky němu jsem sám sebou,“ vysvětlil třiadvacetinásobný zlatý olympijský vítěz.

Pár minut každý den

Přínos cvičení pro život není ničím novým ani překvapivým, na příkladu Phelpse je však vidět, že právě dlouhodobá konzistence a pravidelnost jsou těmi nejdůležitějšími aspekty. I 20 minut každý den hraje svou roli.

Podobně to má nastavené například i Richard Branson, který se snaží každodenně sportovat, aby se udržoval ve formě. Jack Dorsey zase chodí každé ráno do práce osm kilometrů pěšky. Není to možná zvedání činek, ale pravidelnost je to, co rozhoduje o prospěšnosti pro život.

Pokud jste se tedy doposud vymlouvali na nedostatek času, zkuste si zítra ráno nasadit běžecké boty a oběhnout alespoň blok. Zabereme vám to jen deset minut, ale když to budete dělat každý den, vaše tělo i mysl vám poděkují.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.