3 minuty čtení

Dorsey se setkal s Trumpem a svým zaměstnancům ukázal dokonalý smysl pro diplomacii

Americká společnost je, stejně jako ta česká a mnoho dalších, rozdělena na dva znesvářené tábory. A tím rozdělujícím faktorem je prezident Donald Trump, kterého jedni zbožňují a druzí nenávidí. Je proto poměrně citlivou záležitostí pro zaměstnance, když se jejich šéf na setkání s ním vydá.

Donald Trump by měl jednoznačně patřit mezi největší oblíbence spoluzakladatele a šéfa Twitteru. Americký prezident totiž svým pravidelným tweetováním přitahuje pozornost médií po celém světě a to této sociální síti přináší nejen nové uživatele, ale logicky také vyšší příjmy.

Přesto najdete i mezi téměř čtyřmi tisíci zaměstnanci Twitteru takové, kteří patří do skupiny zarytých odpůrců současného amerického prezidenta. Pro Jacka Dorseyho tak bylo velmi ožehavé pozvání do Bílého domu, které nedávno obdržel. Přesto se logicky rozhodl zúčastnit, ale aby neponechal nic náhodě, rozhodl se poslat všem svým zaměstnancům email, ve kterém jim vysvětlil své pohnutky.

„Někteří z vás mě v tomto kroku budou podporovat, jiní by zase byli rádi, pokud by se toto setkání vůbec neuskutečnilo. Já však věřím, že je velmi důležité se s hlavami států setkávat, abychom jim mohli nejen naslouchat, ale také si vyměňovat své principy a ideje,“ uvedl Dorsey ve svém prvním emailu.

Konverzace skrze emaily však pokračovala a v návazném emailu šéf firmy dovysvětlil svůj postoj.

„Jak víte, vždy jsem věřil tomu, že konverzace, nikoli ticho, pomáhá přemostit propasti směrem k nalezení řešení. Setkal jsem se s každým světovým lídrem, který mě pozval, a věřím, že naše diskuze byly vždy produktivní a výstupy smysluplné,“ doplnil Dorsey.

Podle důvěrného zdroje deníku Washington Post se nakonec velká část konverzace trvající půlhodinu točila zejména kolem Trumpových stížností na podivně ubývající a přibývající sledující, to mu však Dorsey vysvětlil s tím, že platforma neustále promazává falešné účty a počty se tak ve vlnách mění, což se děje u všech významných osobností na Twitteru.

Co je však na této věci nejzajímavější a hodné následování, to je postoj dvaačtyřicetiletého podnikatele, který věří, že je důležitější spolu mluvit, než mlčet, případně se jen vzájemně osočovat. Právě smysluplná společenská debata je to, co dnešnímu světu velmi chybí, což dává příležitost diktátorům dostávat se k moci.

Berme si ze zakladatele Twitteru příklad a vždy, když budeme cítit, že se nám nelíbí něčí názor, zkusme se na to podívat jeho očima a místo nadávek a urážek o tom s ním rozumně diskutovat. Svět, minimálně ten kolem nás, pak bude mnohem lepším místem k životu.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.