2 minuty čtení

Za 700 nakoupil, za 20000 prodal, tak investoval do Bitcoinu Steve Wozniak

Přestože v srpnu minulého roku sám spoluzaložil investiční fond EQUI Global, který se zaměřuje na blockchainové technologie, svá vlastní aktiva už stihl rozprodat. A za velmi dobrých podmínek!

Steve Wozniak je samozřejmě celému světu znám jako technologický parťák Steva Jobse, se kterým založil Apple, ale ty časy už jsou dávno pryč a „Woz“ už své místo našel v nových oblastech, zejména v kryptoměnách a blockchainové technologii.

Wozniak se v těchto dnech účastní akce Nordic Business Forum, kde společně s osobnostmi jako George Clooney či Sara Blakely mluví o kreativitě, inovacích a technologiích.

V rámci panelové diskuze pak zmínil jednu zajímavou věc, který se týkala jeho kryptoměnových investic. Jednou prý nakoupil nespecifikovaný objem Bitcoinu, aby s ním mohl experimentovat a testovat, jaký potenciál kryptoměny mají.

„Chtěl jsem létat na místa jako například Stockholm a chodit pouze do restaurací a hotelů, které akceptují Bitcoin.“

Steve Wozniak

Wozniak navíc prozradil, že Bitcoin kupoval v době, kdy byla jeho cena kolem 700 dolarů za kus. Od té doby však cena konstantně rostla až na konci roku 2017 narazila na svůj dosavadní strop.

„Když cena vyletěla vzhůru, řekl jsem si, že nechci být jedním z těch, co neustále kontrolují grafy a řeší ceny. Součástí mého životního štěstí je to, že se ničím nestresuji, tak jsem se toho raději zbavil.“

Steve Wozniak

Ano, Wozniak prodával při ceně téměř 20 tisíc dolarů za kus, jeho investice tak dosáhla téměř třicetinásobného zhodnocení.

Zajímavá by samozřejmě byla informace o tom, kolik Bitcoinů osmašedesátiletý investor vlastnil, jak ovšem sám říká, nikdy mu nešlo o peníze, prostě ho baví zkoušet a objevovat nové věci.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.