4 minuty čtení

Jak vydělávat více peněz?

Samozřejmě že peníze nejsou všechno, ale nemusíte být zatvrzelí materialisté, abyste uznali, že více peněz dělá život snazším. Od bydlení přes zdravotní péči a stravu až po vzdělání.

Většina lidí má zažitý recept – přísný rozpočet, snižování výdajů a šetření. Kolik peněz takto nashromáždíte, ale závisí na jedné věci, a tou je vaše výplata. Proč není taková, jakou si ji představujete?

#1 Neumíte vyjednávat

Když vám zaměstnavatel předloží první nabídku, v drtivé většině případů se nejedná o maximu peněz, které vám je ochoten dát. Jestli jste přesvědčeni o svých schopnostech, máte za sebou určité výsledky a víte, že se v daném odvětví platí i více, nemáte důvod, abyste si neřekli o víc. Nikdy proto nepřijímejte hned první nabídku. Pravdou je, že nemůžete dostat to, o co si neřeknete.

#2 Neinvestujete do sebevzdělávání

Miliardář Warren Buffett říkavá: “Investujte do sebe tak moc, jak jen můžete. Sami jste svým největším aktivem”. Čím více schopností a informací máte, tím více peněz si dokážete obstarat. Proto se nezdráhejte co nejvíce číst, učit a navštěvovat různé konference. Tím, že dokončíte vysokou školu, by vaše cesta za novými informacemi rozhodně končit neměla. Takové investice se vám vrátí více než dvojnásobně.

Zamyslete se tedy na sebou, jak na to vlastně jste? Není na čase se nad sebou zamyslet a začít se vzdělávat v oboru, kterému se věnujete? V dnešní době, kdy se svět neustále mění, se každý den objevují aktuality, které je třeba sledovat.

“Investujte do sebe tak moc, jak jen můžete. Sami jste svým největším aktivem”

#3 Nastavili jste si příliš nízký cíl a uspokojili jste se.

Stanovit si cíle je důležité, ale je potřeba si dát pozor na faktor limitu, který s nimi souvisí. Jestliže budete chtít pracovat za třicet tisíc měsíčně a dosáhnete svého, můžete snadno upadnout do stavu permanentního smíření se s danou situací.

Ať už se jedná o zkušenosti, schopnosti, nebo výplatu, vždy si po dosažení původního cíle určete nový.

#4 Neděláte nic navíc

Mít vlastní vzor a dělat vše jako většina jsou dvě zcela odlišné věci, které mnohdy mylně splynou v jednu. Pokud se příliš snažíte napodobit okolí, skončíte v nejlepším případě jen tak dobří, jako lidé okolo vás. O specifickém přístupu ví své také CEO společnosti Apple Tim Cook, který radí, abyste se nepříliš drželi pravidel.

#5 Peníze pro vás nepracují

V momentě, kdy naakumulujete určité množství peněz a vložíte je do banky, učiníte jednu z nejhorších možných „investic“. Roční úrok na běžném účtu je směšný a nepokryje vám ani inflaci. Máte-li ambice k finančnímu růstu a nezačínáte podnikat, budou pro vás cestou finanční trhy.

Možnosti investování na kapitálových trzích jsou velmi široké. Může se jednat o podílové fondy s různými rizikovými profily, investice do nemovitostních fondů a v případě většího finančního obnosu se můžete poohlédnout i po akciích nebo dluhopisech a dále tak diverzifikovat své portfolio.

Věnujte dostatek času vzdělání

Pokud si věříte natolik, že uvažujete o investování na vlastní pěst, rozhodně věnujte dostatek času vzdělání, než se bezhlavě pustíte do obchodování, kde také můžete o vlastní těžce vydělané peníze také přijít.

Nicméně využitím služeb odborníků případně i vlastními silami se postupem času můžete dostat do situace, kdy budou peníze pracovat pro vás.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.