3 minuty čtení

Jak si vybrat kvalitní jazykový kurz v zahraničí?

V současné době i díky internetu je nabídka agentur i jazykových škol velmi široká a může být opravdu náročené se v různých školách vyznat. Co je tedy důležité při výberu té správné školy pro váš jazykový pobyt v zahraničí?

V tomto článku najdete dva důležité body, které by vaše rozhodování určitě měly ovlivňovat:

Akreditace

Určitě je důležité se zaměřit na to, zda má škola potřebnou akreditaci a případně jakou. Všechny kvalitní jazykové školy by měly být akreditovány svým národním institutem. Ať už je to British Council ve Velké Británii, English New Zealand na Zélandu, ELT Council na Maltě, FLE Qualité ve Francii atd.

Jako měřítko kvality můžete použít také členství v mezinárodních asociacích (IALC, ALTO) nebo třeba mezinárodní akreditace (např. Eaquals). Spousta zejména menších, nezávislých škol pak utváří samostatné profesní asociace, které kladou vysoký důraz na kvalitu poskytovaných služeb. Sem patří třeba asociace TEN – The English Network nebo Quality English. Bavard Languages je autorizovaným agentem právě pro Quality English.

Zajímavým faktorem u škol ve Velké Británii může být také výsledek jejich inspekce, kterou provádí British Council. Ty nejlepší z nich jsou každoročně zveřejněny v magazínu EL Gazette a získají prestižní označení „EL Gazette Cetre of Excellence“ Určitě není bez zajímavosti, že hned 6 nejlepších škol podle tohoto hodnocení najdete také v naší nabídce, a to včetně 3 škol, které získaly 100% hodnocení – LSI Portsmouth, ELC Bristol a Wimbledon School of English.

Intenzita a poměr kvality a ceny

Podobně jako v životě, tak i u jazykových pobytů platí, že nejlevnější neznamená nutně nejlepší. Při výběru kurzu je potřeba dbát i na to, co za své peníze dostanete. Proto je dobré při zvažování cenových nabídek porovnávat nejen počet lekcí a cenu, ale zohlednit i délku jednotlivých lekcí a počet studentů ve třídě. Pokud je tedy třeba nabídka na 20×45 minut levnější než nabídka na 20×60 minut, je určitě dobré si určit, zda se nevyplatí menší příplatek za de facto 5 hodin výuky týdně navíc. Samozřejmě rozdíl je také v tom, zda máte ve skupině maximálně 8, 12 nebo 15 studentů. Z tohoto důvodu je vždy dobré uskutečnit jazykový kurz v zahraničí mimo hlavní sezonu, kdy počty studentů nedosahují maximální kapacity. Případně využít i rozšiřující se nabídky kurzů v malých skupinách.

Při rozhodování o tom, kde absolvovat jazykový pobyt, se tedy nebojte hledat kvalitu a nesoustředit se čistě na cenu. Cenové rozdíly totiž mohou být menší, než byste čekali.

Hodnocení: +6
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.