2 minuty čtení

Recenze knihy: Umění války

Není snad čtenějšího textu mezi podnikateli po celém světě. Kniha čínského vojevůdce Sun-c´ je dokonce považována za nejstarší válečné dílo o strategii vůbec.

Strategický válečný spis Umění války se i 2500 let od svého vydání těší nesmírné popularitě. Možná dokonce nejvyšší od okamžiku, kdy ho stratég a vojevůdce Sun-c´ napsal. V některých japonských firmách se kniha dokonce dává jako povinná četba vysoce postaveným manažerům. Díky globalizaci už je dnes kniha součástí většiny firemních i domácích knihoven.

Vysvětlit oblibu této knihy je velmi jednoduché. Její univerzálnost pomáhá nejen v bitvách opravdových, ale i v bitvách všedního a pracovního života. Umění války člověka učí, jak díky správné strategii vyhrávat bitvy bez boje, což je podle Sun-c´ to pravé válečné umění. Díky knize se naučíte jednat takticky s vlastními lidmi i protivníkem.

Myšlenky v knize obsažené jsou díky svému psychologickému vhledu skvěle využitelné při obchodních jednáních, politických kampaních, konkurenčním boji ale také například i při rozvodech či dalších společenských situacích, kde může člověk využít svou předvídavost a taktiku.

.

„Znáš-li nepřítele i sebe, můžeš bez obav svést sto bitev“
„Znáš-li sebe, ale ne nepřítele, jednou vyhraješ a podruhé prohraješ“
„Jestliže neznáš ani sebe ani nepřítele, prohraješ v každé bitvě“

.

Kniha Umění války by měla spolu s Knihou pěti kruhů od Musašiho a Vladařem od Machiavelliho tvoří vaší „svatou trojici“, která vám umožní dovést k vítězství sebe, svůj tým i svou firmu.

Hodnocení Warengo: 10/10

Umění války (The Art of War)
Autor: Sun-c´
Vydává: B4U Publishing
Čas čtení: 2,5 hodiny

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.