2 minuty čtení

Aston Martin Rapide E je historicky prvním elektromobilem britské automobilky

Pouhých 150 kusů svého prvního elektromobilu vyrobí tradiční britská automobilka Aston Martin. Ačkoli předobjednávky už je možné realizovat nyní, cena zatím nebyla odhalena.

Aston Martin svůj první elektromobil s názvem Rapide E představil na právě probíhajícím autosalonu v Šanghaji, kde se díky obřímu zájmu tamního trhu prezentuje rekordní množství automobilů poháněných elektřinou.

Fanoušci a budoucí majitelé Rapide E se mohou těšit na výkon přes 600 koní a také velmi rychlé dobíjení spojené s dojezdem až 320 kilometrů. Z 0 na 96 km/h se automobil dostane během necelých 4 sekund, maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Nový elektromobil z dílny Aston Martin

V interiéru majitelé najdou nový 10-palcový digitální přístrojový štít a k dispozici budou mít na výběr z jízdních režimů GT, Sport a Sport+. Zážitek ze sportovní jízdy by pak měly posílit i nové pneumatiky Pirelli P-Zero.

Prestiž vozu zvyšují také spekulace ohledně jeho možného „obsazení“ do dalšího dílu Jamese Bonda, který je tradičně s britskou automobilkou spjatý.

Pro samotný Aston Martin však tento vůz není ani tak rázným krokem do elektromobility, jako spíše záležitostí prestiže, čemuž odpovídá také velmi limitovaný počet vyrobených kusů. V budoucnu se bude výroba elektrických automobilů soustředit zejména pod značkou Lagonda, která je součástí Aston Martin už od roku 1947.

Představení Aston Martin Rapide E:

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.