5 minut čtení

Každý den můžete začít znovu

Život je nádherný v tom, že každý den, v každém okamžiku, s každým nádechem můžete změnit sebe, svou práci, své jednaní, vztahy, místo kde žijete, tím kým jste.

Je jen na vás, zda se rozhodnete pro změnu a krok do neznáma nebo zůstanete na místě. Často zůstáváte v naprosto chybných rozhodnutích, vztazích, činnostech. Ze strachu nebo lépe řečeno se svými strachy. Cítíte se stále hůř, máte stále méně energie, jste podráždění, cítíte se jako lev nebo lvice v kleci. Jen víte, že musíte něco změnit, že jdete špatným směrem. Tím, jak je vám stále hůř, jak se vám čím dál méně daří, jak je vše čím dál těžší, vám život ukazuje, že je čas na změnu. A čím déle zůstáváte, tím hůř vám je a bude.

Už jste otrávili všechny a všechno kolem sebe, práce vás už jen štve, kamarádi odešli a o ty co zůstali nestojíte, nemáte peníze nebo všem dlužíte, jste zloděj nebo vrah? I teď můžete začít znovu.

Říkám tomu pořádat party na dluh. Všichni včetně vás se skvěle pobavili, ale už odešli, všude bordel, smrad, spoušť a obrovský dluh, který budete platit jen vy. Když máte štěstí, sem tam někdo nějaké drobné přispěje, ale jen drobné. A je jen na vás, jestli zítra uspořádáte další velkolepou party na dluh, která skončí úplně stejně, jen dluh, který budete muset jednou zaplatit bude větší a větší. A nemluvím jen o penězích. Platit budete zdravím, zničenou karmou, vztahy, osobním kreditem. Anebo něco ve vašem životě změníte. Třeba zkusíte zjistit jaký strach vás nutí tu party pořádat. Co je vaše černá díra, kam všechno mizí? Peníze, čas, energie, láska, přátelství, hojnost.

I já jsem takovou párty 10 let pořádal. Až když už jsem neměl nic, čím bych dál platil účet, zastavil jsem se a zamyslel se proč. V mém životě nezůstal kámen na kameni, nová práce, nové hodnoty, nové cíle i vize. Párty pořádám stále, ale už se na nich nepaří na dluh a nebolí druhý den hlava.

V každém okamžiku můžete začít žít jiný život a s párty na dluh přestat. To neznamená, že nemusíte splatit předchozí účty, to musíte i s úroky, stejně jako já. Můžete ale zažít ten pocit, kdy víte, že teď jednáte a žijete správně. Vaše srdce i hlava jsou klidné a vy pomalu jdete správným směrem. Ještě úplně nevíte, zda po správné cestě, protože jít správnou cestou znamená znát cíl a ten po prvních krocích ještě neznáte. Ale to není důležité. Důležité je, že jste vykročili, odhodlali jste se pro změnu a přestali pařit na dluh. Chce to ohromnou energii a disciplínu, ale stojí to zato.

Chtěl bych vás pozvat ke krátkému cvičení. Zavřete oči, několikrát se zhluboka nadechněte. Zkuste myslet na něco, co ve vašem životě chcete změnit, nevyhovuje vám, zraňuje vás nebo naopak toužíte potom to mít.

Zkuste cítit, jak vám bude, když získáte, po čem toužíte, jak se cítíte ve vašem změněném světě a chvíli tak zůstaňte.

Věřte mi, že v tomto okamžiku máte vše, co potřebujete k tomu, abyste udělali první krok k vašemu přání a snu. Abyste odpustili, zavolali, napsali dopis, šli cvičit, obejmuli svého partnera, omluvili jste se šéfovi v práci, namluvili krásnou zprávu.

A nejlepší na tomto cvičení je, že ho můžete opakovat kdykoliv chcete. Můžete tedy udělat ne jeden krok, ale 10 kroků nebo rovnou změnit celý život. Tak jako já.

Vesmír se rozpíná díky našim přáním, kreativitě a našemu růstu. Nebojte si tedy přát, změnit a zlepšovat sebe i vše kolem vás.

Kdo je Ondřej SynovecJsem konzultant a mentor, pomáhám CEOs firem a startupů budovat úspěšný a udržitelný business. Konzultuji a řídím pro své klienty digitální projekty, pomáhám udržovat dobré vztahy s jejich dodavateli. Mám více než 10ti letou zkušenost jako CEO digitální agenutry, kdy pod mým vedení vznikly desítky úspěšných a oceňovaných webových i mobilních projektů. Mojí vášní je UX, AI, crypto a vše nové. Má vize: Pomáhat jednotlivcům i firmám dosahovat svých cílů a vizí.

Rád s vámi budu sdílet svůj příběh a své chyby i úspěchy. Napište mi na ondrej@synovec.eu nebo navštivte můj web.

Hodnocení: +1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.