3 minuty čtení

Geosan Development: Vraťme bydlení do centra

Dlouhodobá situace na pražském trhu rezidenčních nemovitostí způsobila, že lidé v hlavním městě tráví velkou část svého volného času v dopravních prostředcích. To potvrzuje i analýza Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Z dostupných dat IPR vyplývá, že ačkoli má Praha hustotu zalidnění pouhých 25 obyvatel na jeden hektar, čímž se stává pomyslnou vesnicí mezi evropskými metropolemi, většina obyvatel je koncentrovaná na periferiích s dojezdovou vzdáleností do centra minimálně půl hodiny. Navíc podíl lidí každodenně dojíždějících za prací z lokalit kompletně mimo metropoli tvořil v roce 2017 celých 20 %. Na zlepšení této situace nepracuje pouze město Praha, ale také přímo developeři, kteří své projekty staví v širším a lépe dostupném centru. Cíl vrátit život do původních městských částí má také právě vznikající projekt Rezidence Neklanka v Praze 5.

„Jedním z řešení aktuální situace na pražském rezidenčním trhu je zabydlování bývalých brownfieldů, které v širším centru města tvoří plochu o velikosti kolem 1 000 hektarů. Nicméně tyto oblasti často vyžadují rozsáhlou a časově náročnou sanaci, navíc jsou spíše vhodné pro rozsáhlé celky. My se zaměřujeme na opomenutá místa a zákoutí Prahy, kde se dá stavět bez zbytečných odkladů, přitom v lokalitách poblíž přírody a s kompletní občanskou vybaveností. S touto filozofií přistupujeme i k našemu projektu Rezidence Neklanka. Ta vyroste těsně u hranice lesa mezi původní vilovou zástavbou v Radlicích, pouhé čtyři minuty od Anděla s dalšími možnostmi nakupování, stravování a trávení volného času,“ říká Jiří Baloun, vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development.

V blízkém okolí Rezidence Neklanka jsou dostupné hned tři mateřské školy a nechybí ani základní škola a gymnázium. Pár minut chůze od projektu se nachází sportovní areál s plaveckým bazénem, fitness centrem, tenisovými kurty a hřištěm pro florbal i futsal. Golfové hřiště v Motole či fotbalový klub Motorlet Praha jsou nedaleko. Cesta na tramvajovou zastávku Laurová zabere pouhé dvě minuty chůze, pro jízdu metrem lze využít stanice metra B Radlická či Anděl.

Úvodní fázi Rezidence Neklanka tvoří dva bytové domy s 31 jednotkami v dispozicích od 1+kk do 4+kk. Ke každému bytu náleží balkon nebo terasa, součástí jednotek v přízemí jsou předzahrádky. V suterénu jednotlivých domů jsou umístěny sklepy a parkovací stání. Celý areál bude oplocený a s vlastní společnou zahradou. Byty jsou již v prodeji, předpokládaný termín jejich dokončení je v závěru roku 2020.

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.