2 minuty čtení

Twitter se vrací do formy, podpořila ho Bank of America a zvýšila cenu

Bank of America Merill Lynch svým klientům ve čtvrtek oznámila, že důležité ukazatele Twitteru se zlepšují, změnila doporučení z neutrálního na "buy" a zvýšila cílovou cenu na 39 dolarů za akcii. Burza na to reagovala pozitivně a Twitter rostl o 3 procenta.

Jack Dorsey by měl poslat dárek s osobním věnováním Elonu Muskovi. Právě na aktivitě osobností jako Musk je životnost celé platformy postavena. Jakkoli jsou například Facebook či LinkedIn sítě postavené na vzájemné provázanosti a známosti mezi uživateli, Twitter je postaven spíše na milionech sledujících a „desítkách“ hlásajících.

Zatímco tedy Dorsey cestoval po Asii, Musk se doma staral o pořádný rozruch a tím lákal nové a nové uživatele na tweetovací sociální síť. Zní to možná trochu nadneseně, ale věřte tomu, že kdyby Musk z Twitteru odešel, síti by ubylo několik milionu aktivních uživatelů. Média už by nebyla plná Muskových tweetů a jeho fanoušci už by neměli důvod na Twitter chodit.

Jak už ale bylo napsáno výše, Musk a spol. byli v roce 2018 na Twitteru naopak velmi aktivní a tak moc nepřekvapí dnešní správa Bank of America Merill Lynch, která svým klientům doporučuje akcie platformy z roku 2006 kupovat s cílovou cenou 39 dolarů za kus.

„Zlepšené ukazatele ve věkové skupině 18–29 let naznačují, že čím dál více mladých lidí přechází na Twitter. Devět procent uživatelů zároveň říká, že se v novém roce chystá začít používat Twitter více, což je nárůst oproti šesti procentům z 2Q,“ stojí ve zprávě odkazující na vlastní průzkumy.

Bank of America dále zmiňuje, že Twitter bude čím dál silnější s tím, jak se budou reklamní peníze přesouvat do online videoreklamy. „Měli bychom se tedy také dočkat zvýšeného ARPU (average revenue per user pozn. red),“ uzavírá zpráva banky.

Akcie Twitteru díky tomu vyrostly o 3 procenta na 32,25 dolarů a zvýšily valuaci firmy na více než 25 miliard dolarů.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.