2 minuty čtení

Jeff Bezos se po 25 letech rozvádí se svou ženou MacKenzie

Zakladatel Amazonu a dnes nejbohatší člověk světa Jeff Bezos se po dlouhých pětadvaceti letech rozvádí se svou ženou MacKenzie.

Potkali se ještě před založením Amazonu na začátku devadesátých let v investiční firmě D.E.Shaw. V roce 1993 se vzali, aby rok nato odjeli společně do washingtonského Seattlu, kde Jeff Bezos založil dnes tolik známý Amazon.

Manželství vydrželo dlouhých 25 let, tedy po celou dobu, co Bezos vytvářel z Amazonu nejhodnotnější firmu světa. Tomu je však nyní konec, ačkoli Bezos ve svém příspěvku na Twitteru přiznává, že oddělení bylo tématem už delší dobu.

Stane se z MacKenzie pátý nejbohatší člověk světa?

Do počítání se samozřejmě ihned pustili všichni možní odborníci a konspirátoři. Nepochybně totiž dojde k dělení majetku a je otázkou, jakou část celkového jmění si MacKenzie z manželství odnese. Pokud by se s Jeffem nedohodli, stát Washington podle zákona dělí majetek manželů napůl.

Co by to znamenalo? Jeff Bezos už by nebyl nejbohatším člověkem světa, po více než roce by se na svou oblíbenou pozici vrátil Bill Gates. MacKenzie by se naopak s majetkem kolem 69 miliard dolarů dostala do první pětky nejbohatších lidí světa, hned za svého bývalého manžela.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.