2 minuty čtení

Letní (nejen) jazykové pobyty jsou skvělým prostředkem pro osobnostní rozvoj vašeho dítěte

S blížícím se létem vzrůstá zájem rodičů o možnosti letního jazykového kurzu, na který by mohli vyslat své ratolesti. Jazykové kurzy pro děti a mládež jsou stále atraktivnější investicí.

Tím spíše, že se každým rokem rozrůstá nabídka nejen destinací, ale také doplňujících aktivit a předmětů, které lákají mladé studenty za novými zkušenostmi. Samozřejmě, že základní motivací zůstává možnost studia cizího jazyka v prostředí, které je motivující a zároveň přináší poznání nových kultur. Jazykový pobyt v Anglii nebo jazykový kurz v Německu určitě zajistí rozšíření jazykových znalostí, ale také obzorů a poznání nových přátel.

 

Čím dál populárnější jsou rezidenční pobyty, kde si mohou i studenti z Česka alespoň osahat prostředí klasických britských či irských internátních škol. Tyto programy navíc bývají často doplněny o volitelné předměty – těmi může být třeba jezdectví či tenis, jako u školy Kings Bath nebo fotbalové tréninky u školy Alpadia v Brightonu.

Fanoušky Harryho Pottera jistě potěší nabídka školy Kings Cheltenham a její program „English + Harry Potter“, zaměřený na vše spojené s touto literární legendou. Případně se zde můžete zaměřit na program angličtiny a múzických umění, kdy je studium angličtiny doplněno projektem směřujícím k živému vystoupení na konci celého dvoutýdenního bloku.

 

Pro techničtěji zaměřené studenty je pro změnu skvělou příležitostí program školy HSI v Dublinu, který kombinuje studium angličtiny s kódováním a robotikou. Studenti zde tak mají v rámci skupinové spolupráce možnost vyvinout vlastního robota.

Samostatnou kategorií jsou pak programy jako například Academic Summer v Bristolu pro ambiciózní mladé studenty, kteří chtějí ochutnat středoškolské studium na britské škole se vším všudy, tedy i s předměty jako je matematika, literatura a podobně.   

Pokud tedy hledáte jazykový pobyt pro děti, tak se nemusíte ohlížet jen na výuku jazyka jako takového, ale můžete využít i nepřeberné množství volitelných předmětů – počínaje akademickým zaměřením a intenzivnější výukou, přes širokou škálu sportovních tréninků a lekcí, až po literární a umělecké workshopy, které skvěle doplní studium jazyka. 

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.