5 minut čtení

Jak vydělat první milion? Peníze až na prvním místě

Opět je řeč o penězích, samozřejmě peníze nikdy nejsou a nebudou všechno, ale život bez nich je nepoměrně složitější než v opačné situaci. Pokud se nebojíte vykročit za úspěchem, tak pro vás máme pár skvělých cest, které vaše šance výrazně zlepší.

„Pro mě osobně peníze příliš neznamenají, jelikož mám svojí práci v lásce a spíše než peníze, sleduji, jak jsou ostatní s mojí prací spokojení.“ Mnohokrát jste se zde mohli dočíst o neustálém sebezdokonalování a o neustálé motivaci, která je jedním z hlavních hnacích motorů v podnikání. Možná jste si vytvořili i vlastní definici, kterou si opakujete jako mantru, která vás tlačí dopředu. Nyní se zamyslete, souvisí vaše definice jen s penězi, osobním úspěchem, nebo snad s něčím jiným?

Atraktivní definicí bezesporu je: „Úspěch je, když ostatní lidé věří, že jste perfektní“. Takto bych si představoval skutečnou definici, která z vás udělá nejen bohatého člověka, ale také osobnost, ke které mohou ostatní vzhlížet a je jedno jestli tvoříte weby, prodáváte boty, nebo vaříte v kuchyni.

Nyní se vraťme k tématu, naším cílem je dostat vás nyní k prvnímu milionu. Neporadím vám 8 kroků, kam na burze investovat peníze ze svého prasátka, ale 8 rad, které výrazně zvýší šance na to, že budete patřit do klubu milionářů.

#1 Zastavte svoji posedlost penězi

Peníze odvádějí vaši pozornost a vy se nemůžete soustředit na důležité věci. Mnoho podnikatelů si zvyklo vše měřit v penězích. Často zapomněli, že existuje něco jako spokojený klient a rovněž i lidi poměřují jen ve finančních přínosech. Taková posedlost vás ve skutečnosti jen odvádí od bohatství, a dokonce i když bohatnete, tak chudnete na své osobnosti. Peníze neberte jako primární cíl, ale jako vedlejší produkt vaší dobře odvedené práce.

#2 Začněte sledovat, kolika lidem pomáháte

Je to až k nevíře, ale nejúspěšnější lidé pomáhají mnoha jiným lidem kolem sebe. Nebojte se spolupracovat, pomoci druhým, poradit nebo pomoci k cíli i někomu jinému. Když budete užiteční i pro vaše okolí, tak věřte, že to vaše okolí náležitě ocení. Týká se to především zaměstnanců, dodavatelů i spolupracovníků, pokud budou úspěšní, tak vy také.

#3 Nemyslete, jak vydělat milion korun, ale jak poskytovat služby milionu lidem

Když máte jen pár zákazníků a vaším cílem je hodně peněz, budete se snažit z trošky lidí vyždímat poslední korunu. Když ovšem najdete způsob, jak posloužit milionu lidem, tak bude zpětná vazba nesrovnatelně větší, než jste si kdy dokázali představit.

#4 Vydělávání peněz je způsob, jak dělat více věcí

Obecně lze říci, že existují dva typy lidí. První typ lidí dělá svojí práci, protože chce peníze a je jim úplně jedno, co je to za práci, zkrátka koukají na peníze.

Druzí chtějí peníze, aby mohli dělat více práce. Tento druhý typ lidí miluje ostatní lidi a miluje svojí práci. Sní o společnosti, která dělá svojí práci správně. Peníze pro ně znamenají jen palivo, aby mohli být lepší a poskytovat více služeb nebo vyrábět více skvělých věcí. Dejte pozor ať se nikdy nestanete tím prvním.

#5 Stačí dělat jednu věc skvěle

Je jedno, kolik toho umíte, zaměřte se na to, abyste alespoň jednu věc uměli lépe než vaše okolí. Nemusí to být nic originálního, zkrátka jen buďte v něčem nejlepší. Společně s osobní dokonalostí budete mít větší úctu sami k sobě.

#6 Sledujte svůj pokrok

Nevěřili byste, kolik se toho dokážete naučit od vás samotných. Sledujte svůj pokrok, rychlost, jakou jste se dostali k vašemu současnému já a také to, jak rychle se zlepšují vaše schopnosti a úspěchy. Nezapomínejte na to a připomínejte si ty momenty, kdy vám věci nešly, abyste mohli mít radost z toho, že jste na tom nyní lépe, že se nemusíte strachovat o kus chleba a že se z vás stal konečně někdo, kým jste chtěli vždy být.

#7 Ne vše vám pomáhá nahoru

Jak už jsme zmínili, láska k práci je překrásná věc, ale rovněž sledujte, jaká práce vám vydělává nejvíce peněz a zaměřte se právě na ty činnosti, které vám přináší nejvíce. Sestavte si svůj plán na věcech, které vám skutečně vydělají peníze, ale nikdy nepohrdejte ostatní prací, protože peníze nejsou vaším jediným cílem.

#8 Nepodvádějte

Když se večer podíváte do zrcadla, tak se na sebe dívejte s pocitem, že děláte svojí práci poctivě, že nikoho neokrádáte a že dokážete usnout s klidným vědomím, že se jen nevozíte na úspěchu ostatních. Pokud budete jen bohatí, ale peníze získáte nečestně, tak si nikdy neužijete ten krásný pocit, jaký mají lidé, kteří dosáhli bohatství přirozenou cestou a jejich úspěch je upřímně hřeje u srdce.

Hodnocení: +1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.