2 minuty čtení

Bransonovy aerolinky jdou s dobou, létající dámu nahradí genderově pestřejší postavy

Aerolinky Virgin Atlantic britského miliardáře Richarda Bransona upraví design svých letadel. Tolik známá létající dáma s britskou vlajkou, která letadla zdobila celých 35 let, bude nahrazena pěti novými postavami. Ty mají lépe reprezentovat "moderní Británii".

Daley, Meera, Oscar, Rey a Zadie, tak se jmenují nové postavy, které na přední části letadla nahradí spoře oděnou dámu s britskou vlajkou. Styl však zůstane stejný, postavy budou i nadále spoře oděny a v rukách ponesou britskou vlajku.

„Věřím, že představením těchto nových ´Létajících ikon´ umožníme lidem z různých komunit, aby se u nás cítili jako doma, ať už jak zákazníci, tak i jako zaměstnanci,“ uvedl Nikki Humphrey, viceprezident lidských zdrojů Virgin Atlantic .

První z těchto ikon se začnou na letadlech Virgin Atlantic objevovat v průběhu tohoto roku, jako první se jich dočkají čtyři nové Airbusy A350–1000.

Není to však jen výměna obrázků na letadlech. Aerolinky Richarda Bransona prochází v současné době výraznou proměnou, která má za cíl zvýšení diverzity v celé firmě, obsazení více vědoucích pozic ženami, zaměstnávání více příslušníků etnických minorit a také snížení rozdílů mezi platy mužů a žen.

Nové ikony, které budou zdobit letadla Virgin Atlantic:

Hodnocení: +9
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.